fbpx
 
 
 

panepisthmio patron 3

 

U-MULTIRANK– Κατατάξεις 2019

Τα αποτελέσματα συμμετοχής του Ιδρύματός μας στο U-Multirank στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης έκδοσής του, ανακοινώθηκαν επίσημα την Τρίτη 4/6/2019. Όπως είναι γνωστό, το U- Multirank, αποτελεί ένα δυναμικά πολυδιάστατο σύστημα κατάταξης ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Κεντρικός στόχος της χρήσης και χρησιμότητας της αποτύπωσης των δεδομένων αξιολόγησης του U-Multirank είναι η παραμετροποίηση της συγκριτικής απόδοσης των αποτελεσμάτων, μέσω συνδυασμού δεικτών, σε μίκρο- (επιμέρους επιστημονικά πεδία) και μάκρο-επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, κάθε ίδρυμα έχει τη δυνατότητα της πολυδιάστατης ενημέρωσης και σύγκρισης των αποτελεσμάτων του λαμβάνοντας υπόψη τη στοχοθεσία των πρακτικών και αρχών διεθνοποίησής του.

Οι διαστάσεις της σύγκρισης που περιγράφεται είναι οι ακόλουθες: Διδασκαλία και Μάθηση (Teaching and Learning), Έρευνα (Research), Μεταφορά Γνώσης (Knowledge Transfer), Διεθνής Προσανατολισμός (International Orientation) και Ανάπτυξη τοπικών επιχειρηματικών συνεργειών και απασχολησιμότητας (RegionalEngagement), σε κλίμακα που κυμαίνεται από «1» (πολύ καλό) έως «5» (αδύναμο).
Πιο αναλυτικά, στη φετινή έκδοση συμμετείχαν 1.711 Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και εξετάστηκαν περισσότερα από 12.500 προγράμματα σπουδών σε 24 διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ενισχύει την παρουσία του συγκριτικά με τα αποτελέσματα του έτους 2018 ως εξής:

• Διατηρώντας την ανώτατη βαθμολογία (1=very good) σε τέσσερις (4) δείκτες που σχετίζονται με τις διαστάσεις: «Έρευνα» και «Μεταφορά γνώσης».
• Αυξάνοντας τη συχνότητα εμφάνισης της βαθμολογίας 2 (good) σε εννέα (9) δείκτες σε σχέση με την περσινή καταγραφή όπου η συγκεκριμένη βαθμολογία εντοπίστηκε σε επτά (7) δείκτες.
• Βελτιώνοντας τη γενικότερη «εικόνα» επίδοσής του σε επιμέρους κατηγορίες όλων των διαστάσεων σε σχέση με το παρελθόν.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση χορήγησε πιστοποίηση επιπέδου 6, στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του διαδικασίες, με βάση τις αρχές του προτύπου ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015). Κατά τη διαδικασία Πιστοποίησης του ΠΠΣ συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Ιδρύματος και η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας με τη Διοίκηση και την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης της Ακαδημαϊκής Μονάδας. Η πιστοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτόπιες επισκέψεις επιτροπών εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών ΔΕΠ, φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων και των κοινωνικών εταίρων του Τμήματος. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέδραμαν και εργάστηκαν με αφοσίωση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης ΠΠΣ.

O 100ος ΔΩΡΗΤΗΣ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΔΜΟΠ – ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ

Ένα ηχηρό μήνυμα αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης δόθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ένας συνάνθρωπός μας που είχε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Δοτών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων μέσω δράσεων του Κέντρου Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών – «Χάρισε Ζωή», δώρισε το πολύτιμο μόσχευμά του, αποτελώντας έτσι τον 100ο εθελοντή δότη του ΚΕΔΜΟΠ που Χαρίζει Ζωή σε ασθενή ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.
Με την ελπίδα ότι «η πράξη του 100ου δωρητή μυελού των οστών θα αποτελέσει παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς» και το σύνθημα «Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μια ζωή» το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» καλεί όλους να γίνουν μέρος της ανθρώπινης αλυσίδας που Χαρίζει Ζωή σε ασθενείς που έχουν ανάγκη τον καθέναν από εμάς!

14η ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΕΠ, λοιπό προσωπικό και φίλοι του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, συμμετείχαν και φέτος, για 14η χρονιά, στην «Ημέρα Αθλητισμού» του Πανεπιστημίου Πατρών, που οργανώθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019, από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Οι φοιτητικές αθλητικές δράσεις περιελάμβαναν τους τελικούς αγώνες Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, αγώνες στίβου, καθώς και χορευτικό πρόγραμμα από τη φοιτητική ομάδα χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Κατά τη διάρκεια της γιορτινής αυτής ημέρας, αναδείχτηκε η σημαντικότητα της μαζικής και αγωνιστικής συμμετοχής των φοιτητών και φοιτητριών στις αθλητικές δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, στις σύγχρονες, ποιοτικές και πολυποίκιλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Σας υπενθυμίζουμε ότι αναλυτικές πληροφορίες για το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και τα προγράμματα που προσφέρει, μπορείτε να αναζητήσετε: http://gym.upatras.gr/, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 2610997755.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

• 57ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία διοργανώνει το «57ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 14-16 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρεία θεματολογία, παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών και εισηγήσεις επιφανών επιστημόνων στον τομέα της Παιδιατρικής. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.ped-congress.gr/

5 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Το «Πράσινο Πανεπιστήμιο» ασχολείται, μεταξύ άλλων, με ζητήματα ενέργειας, ανακύκλωσης, καταγραφής και διαχείρισης αποβλήτων, ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και έχει σαν αποστολή την καλλιέργεια της αειφορίας στη Πανεπιστημιακή κοινότητα και πέρα από αυτή. Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του «Πράσινου Πανεπιστημίου» στο σύνδεσμο: http://green.upatras.gr/

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ

Μετεωρολογικός και Ακτινομετρικός Σταθμός

Στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου λειτουργεί μετεωρολογικός και ακτινομετρικός σταθμός, που μετρά τις ακόλουθες παραμέτρους: θερμοκρασία και σχετική υγρασία περιβάλλοντος, διεύθυνση και ταχύτητα ανέμου, ατμοσφαιρική πίεση, ύψος βροχής, ηλιακή ακτινοβολία. Η απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο των βασικών παραμέτρων και των δύο σταθμών είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο: για τον μετεωρολογικό σταθμό στη διεύθυνση: http://mymeasurements.eu/u/lapup/meteo.php?lang=el
και για τον ακτινομετρικό στη: http://mymeasurements.eu/u/lapup/solar.php?lang=el.

Από την Πρυτανεία - Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών

 

( ΠΗΓΗ: www.esos.gr )

Pin It

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Easy Education