boylh 30 0

Υπερψηφίστηκαν σήμερα, κατά πλειοψηφία, με ονομαστική ψηφοφορία, στην ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, τα τρία άρθρα του νομοσχεδίου  «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»,, μετά από αίτημα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για:

1. Το άρθρο 16 αφορά το νέο τρόπο χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων: Υπέρ ψήφισαν 185 Βουλευτές και κατά 104.

2. Το άρθρο 33 για την αναστολή λειτουργίας των 37 τμημάτων νέων τμημάτων των Πανεπιστημίων: Υπέρ ψήφισαν 163 Βουλευτές, κατά 111 και παρών δήλωσαν 15 .

 3. Το άρθρο 50 που αφορά την αποδοχή των πτυχίων των Κολλεγίων για τον διορισμό στα σχολεία: Υπέρ ψήφισαν 153 Βουλευτές και κατά 136.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου - "Η υπ. Παιδείας παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή"

«Η υπουργός Παιδείας παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή αποκρύπτοντας από την εθνική αντιπροσωπεία τα απαραίτητα έγγραφα και την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σχολιάζοντας την άρνηση της Νίκη Κεραμέως να δημοσιοποιήσει τα σχετικά έγγραφα, τα οποία δεν ήταν διαβαθμισμένα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, ο οποίος είναι αρμόδιος για την αναγνώριση της ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 «Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει μια αλληλογραφία που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα και αποδεικνύει ότι η κυρία Κεραμέως είχε όλα τα νομικά επιχειρήματα για να αντικρούσει την προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Καταγγέλλουμε την απόκρυψη όλων αυτών των στοιχείων» είπε, προσθέτοντας πως η Βουλή ψήφισε χωρίς να έχει πλήρη γνώση του θέματος και προειδοποίησε πως όλη αυτή η επιχειρηματολογία που απέκρυψε η υπουργός «θα βρει το δρόμο των δικαστηρίων».

Χ. Κεφαλίδου: Απόκρυψη στοιχείων για τα Κολλέγια

«Όσα διημείφθησαν σήμερα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο δείχνουν ότι το υπουργείο Παιδείας ακολούθησε μια παρελκυστική διαδικασία. Δεν κατάθεσε, ως όφειλε, το σύνολο της αλληλογραφίας που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Όχι μόνον με τον ΔΟΑΤΑΠ και το υπουργείο Παιδείας αλλά και με όσους φορείς εμπλέκονται στο θέμα της ισοδυναμίας των ακαδημαϊκών τίτλων σπουδών».

Τα παραπάνω τόνισε η τομεάρχης παιδείας του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου, και υπογράμμισε τα εξής:

Η κυρία Κεραμέως μας έδωσε τη δυνατότητα για μια κλεφτή ματιά σε ένα αδιαβάθμητο δημόσιο έγγραφο, το οποίο έπρεπε να κατατεθεί επίσημα και να τεθεί στην κρίση του κάθε βουλευτή. Αυτό έπρεπε να γίνει πριν την ψηφοφορία. Το εάν θα άλλαζε ή όχι η γνώμη των βουλευτών αφορά στη συνείδηση καθενός προσωπικά.
Είναι η πρώτη φορά στα Κοινοβουλευτικά πρακτικά που γίνεται απόκρυψη στοιχείων καθοριστικής σημασίας.
Είχε τον χρόνο η κυρία Κεραμέως πριν κλείσει η διαδικασία, και πριν ψηφίσουμε το ακροτελεύτιο άρθρο, να συμμορφωθεί με τη δημοκρατική επιταγή και να καταθέσει το σύνολο της αλληλογραφίας. Αυτό δεν το έπραξε η υπουργός. Ως Κίνημα Αλλαγής δεν θα περιοριστούμε στην καταγγελία. Θα προβούμε σε όποια κοινοβουλευτική διαδικασία έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να αναδείξουμε αυτήν την απαράδεκτη κοινοβουλευτική πρακτική

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

pan patron 6

Το σύστημα πανεπιστημιακών κατατάξεων RUR (Round University Ranking), το οποίο αντλεί στατιστικά στοιχεία από την έγκυρη πηγή Clarivate Analytics, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα θεματικών πεδίων για το έτος 2019.

Ακολουθεί η θέση του Πανεπιστημίου Πατρών ανά θεματικό πεδίο.

Medical Sciences, κατέλαβε τη θέση 386 (Bronze League) παγκοσμίως, με επιδόσεις στους άξονες, Teaching Ranking (θέση 274), Research Ranking (θέση 389), International Diversity Ranking (θέση 425) & Financial Sustainability Ranking (θέση 412).
Technical Sciences κατέλαβε τη θέση 484 (Copper League) παγκοσμίως, με επιδόσεις στους άξονες, Teaching Ranking (θέση 401), Research Ranking (θέση 480), International Diversity Ranking (θέση 576) & Financial Sustainability Ranking (θέση 477).
Life Sciences κατέλαβε τη θέση 530 (World League) παγκοσμίως, με επιδόσεις στους άξονες, Teaching Ranking (Θέση 504), Research Ranking (θέση 460), International Diversity Ranking (θέση 522) & Financial Sustainability Ranking (θέση 471).
Social Sciences κατέλαβε τη θέση 589 (World League) παγκοσμίως, με επιδόσεις στους άξονες, Teaching Ranking (θέση 613), Research Ranking (θέση 555), International Diversity Ranking (θέση 499) & Financial Sustainability Ranking (θέση 349).
Natural Sciences κατέλαβε τη θέση 602 (World League) παγκοσμίως, με επιδόσεις στους άξονες, Teaching Ranking (θέση 614), Research Ranking (θέση 548), International Diversity Ranking (θέση 506) & Financial Sustainability Ranking (θέση 566).
Humanities κατέλαβε τη θέση 604 (World League) παγκοσμίως, με επιδόσεις στους άξονες, Teaching Ranking (θέση 606), Research Ranking (θέση 517), International Diversity Ranking (θέση 582) & Financial Sustainability Ranking (θέση 548).
Το Πανεπιστήμιο Πατρών , με ανακοινωθέν, συγχαίρει τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για την σημαντική συνεισφορά τους και ενεργή παρουσία τους στις επιστημονικές εξελίξεις και στην εκπαίδευση επιδιώκοντας τη βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε με:http://roundranking.com/

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

 

paideias

Οι διατάξεις του άρθρου 16 του Σχεδίου Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις»,, που αναφέρονται στην κατανομή της δημόσιας επιχορήγησης των ΑΕΙ θα ισχύσουν από το 2022.

Η συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου .

Ειδικότερα το άρθρο 16 προβλέπει τα εξής:

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

APTH

Νεκρός στο γραφείο του , μέσα σε “λίμνη” αίματος, βρέθηκε πριν λίγο, 45χρονος επίκουρος Καθηγητής του Κτηνιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Ο καθηγητής αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ “έπεσε” από τα “σύννεφα”, όταν πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός,καθώς ήταν   συμπαθής και δεν είχε δημιουργήσει  ποτέ προβλήματα.

 
Ο Καθηγητής φέρεται να άφησε σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι αγαπά τους οικείους του.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και δυο ιατροδικαστές , βρίσκεται ήδη στην Κτηνιατρική του ΑΠΘ.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

paideias 1

Από τα 67 τμήματα που με ισάριθμες αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου απονέμουν , πλέον, όχι πτυχίο αλλά integrated master στα 11 εισήχθησαν υποψήφιοι με κάτω από τη βάση ακόμη και με 4.860 μόρια.

Συγκεκριμένα τα 11 αυτά τμήματα έχουν βάσεις εισαγωγής:

4.860

5.738

6.063

6.160

6.537

7.270

7.342

7.468

8.080

8.807

9.265

9.693

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Easy Education