fbpx

dimitris kremastinos

Κατέληξε σήμερα, στον Ευαγγελισμό, ύστερα από 1,5 μήνα πάλης με τον κορονοϊό

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, ο καθηγητής καρδιολογίας, πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός (1942-2020).

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πάλεψε με τον κορονοϊό για 1,5 μήνα στο ΝΙΜΤΣ και στην συνέχεια στον Ευαγγελισμό. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε διατελέσει υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε γίνει ευρύτερα γνωστός στο πανελλήνιο από τη στενή του σχέση με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου του οποίου υπήρξε και προσωπικός ιατρός. Ο πρώην υπουργός ήταν διασωληνωμένος, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και τελικά τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/5) πέθανε σκορπώντας θλίψη στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ, της ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της πολιτικής σκηνής του τόπου.

(www.alfavita.gr)

 

afc56243819f8505be5f30cb4f392d90 XL

Με βάση το ΑΦΜ για γίνονται οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr οι αιτήσεις των εργαζομένων για να λάβουν το επίδομα 800 ευρώ οι εργαζόμενοι.

 Επίδομα 800 ευρώ για εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης, καταβολή επιδόματος 800 ευρώ σε εργαζόμενους που εξωθήθηκαν σε άδεια άνευ αποδοχών, όπως και σε ελεύθερους επαγγελματίες, προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για την εφαρμογή του πρώτου πακέτου μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω κορονοϊού.

Οι αιτήσεις πληρωμής για το επίδομα 800 ευρώ καθώς και για την μείωση του ενοικίου πρώτης κατοικίας θα υποβληθούν από τους εργαζόμενους σε δυο διαστήματα.

Από 1 ως 10 Απριλίου θα υποβάλουν αίτηση οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική απόφαση.

Η αίτηση για αυτή την ομάδα εργαζομένων θα γίνει με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, ως εξής:

Την 1/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 1

Την 2/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 2

Την 3/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 3

Την 4/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 4

Την 5/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 5

Την 6/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 6

Την 7/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 7

Την 8/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 8

Την 9/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 9

Την 10/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 0.

Από 1 ως 30 Απριλίου θα κάνουν αιτήσεις οι εργαζόμενοι που θα έχουν αναστολή συμβάσεων εργασίας από επιχείρηση που έχει πληγεί, με βάση τη λίστα με τους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών.

Οι αιτήσεις των εργαζομένων υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση supportemployees.yeka.gr του υπουργείου Εργασίας, αφού προηγηθεί η αίτηση-δήλωση αναστολής από τους εργοδότες τους στην «ΕΡΓΑΝΗ» έως 31 Μαρτίου για την πρώτη κατηγορία εργαζομένων και έως 20 Απριλίου για τη δεύτερη.

(ΠΗΓΗ:www.dikaiologitika.gr)

 

ekpa 0

Τα συλλεγμένα και συγκεντρωτικά δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για επιστημονικές έρευνες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες
Στο Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Στέλιο Παπαθανασόπουλο διεξάγουμε μια έρευνα σχετικά με τις απόψεις των Ελλήνων αναφορικά με τον Κορωνοϊό​ Covid-19, που πλέον έχει αναστατώσει όχι μόνον τη χώρα μας αλλά κι όλη την οικουμένη.

Εγγυόμαστε ότι οι απαντήσεις σας θα συλλέγονται και θα επεξεργάζονται πάντα ανώνυμα και σε αθροιστική μορφή, σε πλήρη συμφωνία με τους κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR, EU, 2016/679).

 Θα θέλαμε τη γνώμη σας και μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχουν "σωστές" ή "λανθασμένες" απαντήσεις. Η άποψή σας θα μας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό το ερωτηματολόγιο δεν έχει εμπορικούς σκοπούς. Τα συλλεγμένα και συγκεντρωτικά δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για επιστημονικές έρευνες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το ερωτηματολόγιο δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 12 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

 Σχετικός σύνδεσμος και πληροφορίες:

https://kwiksurveys.com/s/bCuvuOmR?fbclid=IwAR23IuZX2aVUl_6H3wodF9X8n6F_2Cek1nHc1oQkr4I_5Ylx_WnwCcC_cM4#/0

(ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr)

 

shutterstock522244639 1

Μάθε, κόρη μου πλέξιμο, μάθε να κεντάς και να ζυμώνεις και ποτέ δε θα σαι μόνη. Σας φαίνεται γλυκά παλιακό, αλλά στην πραγματικότητα έχει εφαρμογή στο σήμερα, που όλοι ψάχνουμε τρόπους για δημιουργική απασχόληση, για να αδειάζουμε το κεφάλι μας από σκέψεις και προβλήματα και να γεμίζουμε την ψυχή μας με ικανοποίηση.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι νέοι άνθρωποι σνόμπαραν τις οικιακές ενασχολήσεις, τις χειροτεχνίες, τη μοδιστρική, την κουζίνα τις καλλωπιστικές δουλειές στον κήπο και το σπίτι.

Σήμερα, οι άνθρωποι αναζητούν στο διαδίκτυο ιδέες για πράγματα που μπορούν να φτιάξουν μόνοι τους, να μεταποιήσουν, να πλέξουν, να ράψουν, να κεντήσουν, να χτίσουν, να στολίσουν, να φυτέψουν, να ζωγραφίσουν...

Υπάρχουν σειρές στο Netflix, υπάρχει το Pinterest, υπάρχουν άπειρα σάιτ και λογαριασμοί που αναδεικνύουν ακριβώς αυτή τη σύγχρονη τάση και πλέον είναι ωραίο και κουλ να φτιάχνεις πράγματα με τα χέρια σου.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το να ζυμώνεις, να ζωγραφίζεις, να πλέκεις και ότι άλλο θεωρεί κανείς ότι τον γεμίζει, είναι αγχολυτικές δραστηριότητες.

Διώχνουν το άγχος, την κούραση, την κατάθλιψη, τη μαυρίλα, το αίσθημα χαμηλής αυτοπεποίθησης και δίνουν τη χαρά της δημιουργίας, ενεργοποιώντας συναισθήματα, που είναι σε καταστολή, λόγω του γρήγορου τρόπου ζωής.

Ακόμη και οι ειδικοί, παροτρύνουν άνδρες και γυναίκες, που δεν βρίσκονται σε επαφή με το συναίσθημα τους, δηλαδή βρίσκονται μακριά από την αυτο-επιβεβαίωση και τη χαρά της ζωής, να κάνουν πράγματα δημιουργικά μα τα χέρια τους.

Να γυρίσουν στα βασικά δηλαδή.

Πλέξτε ένα κασκόλ, ζυμώστε ένα απλό ψωμί, κεντήστε ένα τραπεζο-σουπλά και κολλήστε το σε ένα κομμάτι ξύλο για να ακουμπάτε τα καυτά πυρέξ, φτιάξτε διακοσμητικά κουτιά, γυαλίστε ένα απλό κομοδίνο και βάψτε το σε ένα ποπ χρώμα.

Οι ιδέες είναι πολλές, ανάλογα με την πίστα του καθενός. Μπορεί κάποιος να βρει υλικά και οδηγίες, ακόμη και βιντεάκια για αρχάριους και με εξάσκηση και επιμονή να ανακαλύψει έναν καινούριο κόσμο δημιουργίας και χαράς.

(ΠΗΓΗ:www.newsbeast.gr)