fbpx
 
 
 

 

mhtsotakhs 2 2

Υποψήφιους εκπαιδευτικούς δύο “ταχυτήτων” προβλέπουν οι δύο προκηρύξεις του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των 5.250 εκπαιδευτικών στην Γενική Εκπαίδευση, εάν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, δεν χορηγηθεί ο Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου «integrated master» στα πανεπιστημιακά τμήματα που ήδη έχουν καταθέσει το σχετικό φάκελο στο υπουργείο, και εκ του νόμου δικαιούνται αυτή την αναγνώριση.

Οπως είναι ήδη γνωστό οι σχετικοί φάκελοι θα εξεταστούν από τη νέα ΑΔΙΠ, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι πτυχιούχοι τμημάτων στους οποίους ήδη έχουν χορηγηθεί τα «integrated master» θα βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι πτυχιούχων άλλων τμημάτων που με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Παιδείας καθυστερεί η χορήγηση «integrated master».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου ενώ η Σύγκλητος του Ιδρύματος έχει καταθέσει από τις 5 Αυγούστου το σχετικό φάκελο στο υπουργείο Παιδείας, ακόμη δεν έχει γίνει η σχετική χορήγηση «integrated master»

Ο Σύλλογος των πτυχιούχων με επιστολή ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και καλεί τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Β. Διγαλάκη με τη διαδικασία του εξαιρετικά κατεπείγοντος να επισπεύσει το συντομότερο δυνατό τις διαδικασίες για τη χορήγηση του Ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου «integrated master» στο εν λόγω τμήμα, ώστε το Φ.Ε.Κ. με τη σχετική διαπιστωτική απόφαση να δημοσιευθεί εντός της προθεσμίας των αιτήσεων και κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δηλαδή πριν από τις 3 Φεβρουαρίου 2020 (03-02-2020) κι έτσι να αποκατασταθεί η ισότητα, η ισονομία και το αίσθημα δικαίου που απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας και τη σχετική νομοθεσία, όπως ο Ν. 4622/2019, άρθρο 18, παρ. 2 (Φ.Ε.Κ. Α 133/07-08-2019).

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη συνεδρίασή της στις 16-07-2019 ενέκρινε την από 09-05-2019 απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του Ν. 4485/2017 (άρθρο 46, παράγραφος 1) για τη χορήγηση Ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών του οικείου πανεπιστημίου και, βάσει της παρ. 2 του άρθρου 46 του Ν. 4485/2017, στις 5 Αυγούστου 2019 (05-08-2019) απηύθυνε με το υπ. αρ. 3967 έγγραφο του ιδρύματος το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας.

Το αίτημα αυτό παραμένει εδώ και πέντε (5) μήνες στο Υπουργείο Παιδείας, και συγκεκριμένα στο γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Β. Διγαλάκη, χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα - δηλαδή να προωθηθεί το αίτημα αυτό προς γνωμοδότηση!

Όμως, παράλληλα, στις 24-12-2019 με τη δημοσίευση της Προκύρηξης 1ΓΕ/2019 από τον Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. Α.Σ.Ε.Π. 45), όλοι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί απόφοιτοι του εν λόγω Τμήματος Μουσικών Σπουδών αδικούνται λόγω ελλιπούς μοριοδότησης (Κεφάλαιο Γ΄, κριτήριο Α4), διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη ακολουθήσει τις προβλεπόμενες (από τον νόμο 4485/2017, άρθρο 46, παράγραφος 2) διαδικασίες περί γνωμοδότησης και δημοσίευσης σε Φ.Ε.Κ. της διαπιστωτικής απόφασης για το συγκεκριμένο τμήμα, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι αυτοί να αποκλειστούν και να απωλέσουν τον μόνιμο διορισμό, αλλά και την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές μέσα στα επόμενα 3 έτη από τη δημοσίευση από τον Α.Σ.Ε.Π. των σχετικών πινάκων κατάταξης των υποψήφιων εκπαιδευτικών!

Καλούμε τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Β. Διγαλάκη με τη διαδικασία του εξαιρετικά κατεπείγοντος να επισπεύσει το συντομότερο δυνατό τις διαδικασίες για τη χορήγηση του Ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου «integrated master» στο εν λόγω τμήμα, ώστε το Φ.Ε.Κ. με τη σχετική διαπιστωτική απόφαση να δημοσιευθεί εντός της προθεσμίας των αιτήσεων και κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δηλαδή πριν από τις 3 Φεβρουαρίου 2020 (03-02-2020) κι έτσι να αποκατασταθεί η ισότητα, η ισονομία και το αίσθημα δικαίου που απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας και τη σχετική νομοθεσία, όπως ο Ν. 4622/2019, άρθρο 18, παρ. 2 (Φ.Ε.Κ. Α 133/07-08-2019).

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και η Συνέλευση του εν λόγω τμήματος με την από 27-12-2019 ανοιχτή επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως
(https://music.ionio.gr/gr/news/13224/?fbclid=IwAR0pG7TCAaLmAjCjYWGVl44l7...), καθώς και ανάλογα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας και όλες τις σχετικές άμεσες ενέργειές σας.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

Pin It

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Easy Education