fbpx
 
 
 

 

bce4b443d1f56a1e46df1ee8a5be89eb

Πεππές Δημήτρης, τακτικό Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Σήμερα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε με τηλεδιάσκεψη εξετάστηκαν οι αιτήσεις μετάθεσης και τα σχετικά δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών Δ.Ε., οι οποίοι ζητούν να ενταχθούν σε ειδικές κατηγορίες μετάθεσης για το έτος 2020 επικαλούμενοι λόγους υγείας ή/και πολυτεκνίας.

Συγκεκριμένα εξετάστηκε αν οι αιτήσεις αυτές εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96, του άρθρου 1 παρ. 8 του Ν.3194/2003, του άρθρου 17 του Ν. 3402/2005, του άρθρου 6 του Ν.3454/2006 και της παρ. 2 του άρθρου 39 του Ν. 4403/2016.

Για την ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης λόγω πολυτεκνίας το σύνολο αιτήσεων ήταν 73 και εγκρίθηκαν 68.

Επιπλέον αυτών εξετάστηκαν 69 αιτήσεις γονέων ανάπηρου τέκνου, με ποσοστό αναπηρίας 67% Οι συνάδελφοι αυτοί προβλέπεται ότι εξομοιώνονται ως προς την αντιμετώπιση με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς (άρθ.39 του Ν.4403/2016 ). Εγκρίθηκαν 65

Για την ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης λόγω ασθένειας. το σύνολο αιτήσεων ήταν 182 και εγκρίθηκαν 82.
Οι αιτήσεις αυτές συνοδεύονται όπως απαιτείται από βεβαίωση ΚΕ.Π.Α ή Β/θμιας Υγειονομικής σε ισχύ και αφορούν κατάλογο ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 50/96. Στα 24 χρόνια που έχουν περάσει, δυστυχώς έχουν διαγνωστεί ένα πλήθος νέων ασθενειών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ένταξη στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (των ιδίων ,συζύγων η τέκνων) που πολλές φορές συνοδεύονται από άνω του 80% αναπηρία.

Ως εκ τούτου απαιτείται άμεσα η επικαιροποίηση του πλαισίου που διέπει τις Μεταθέσεις και Αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Για το σκοπό αυτό πρόκειται (όπως μας έχει ανακοινωθεί) να ορισθεί επιτροπή που θα μελετήσει και εισηγηθεί αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι για όσες αιτήσεις εντάσσονται σε ειδική κατηγορία, η μετάθεση πραγματοποιείται εφόσον και μόνο υπάρχει οργανικό κενό στις επιλογές περιοχών μετάθεσης της αίτησης.

Οι Μεταθέσεις στην Ειδική Αγωγή της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης έχουν ήδη ολοκληρωθεί Δυστυχώς οι συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία του Κορωναιού δεν επιτρέπουν να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις Μεταθέσεις στη Γενική Εκπαίδευση. Πολύ περισσότερο που όπως είναι γνωστό στη Δευτεροβάθμια θα πρέπει επιπλέον να εξεταστούν και οι αιτήσεις μετάθεσης στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Είναι αυτονόητο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο από το ΚΥΣΔΕ όσο και από τις Διοικητικές υπηρεσίες ώστε αυτές να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

bce4b443d1f56a1e46df1ee8a5be89eb

Νεότερη ενημέρωση από την υφυπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών
Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της εξέλιξης της επιδημίας του κορονοϊού. Αυτό υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο OPEN TV.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το υπουργείο εξετάζει το σενάριο της περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των πανελληνίων.
Ερωτηθείσα για την ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών, η κα Ζαχαράκη απάντησε ότι εάν όλα πάνε κατ ευχήν τότε αυτές θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού.

Μάλιστα, σημείωσε ότι από αύριο, Δευτέρα 30 Μαρτίου, έως και την Πέμπτη 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε ερώτηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υφυπουργός απάντησε πως πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και πάνω από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα. Αυτό δείχνει, όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη τη μεγάλη ζήτηση και τον όγκο που υπάρχει στην πλατφόρμα.

(ΠΗΓΗ:www.alfavita.gr)

 

bce4b443d1f56a1e46df1ee8a5be89eb

“Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, η αναστάτωση για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ να είναι μικρή και να μην γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο”.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως , μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στον Άρη Πορτοσάλτε, διατυπώνοντας παράλληλα την αγωνία της για τη χρονική στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία.

 Η Ν. Κεραμέως εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Πανελλαδικές θα γίνου τον Ιούνιο και στην χειρότερη περίπτωση τον Ιούλιο.

Όσον αφορά την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, η υπουργός Παιδείας, επανέλαβε ότι με τα σημερινά δεδομένα , θα γίνει:

Α. Με παράταση του διδακτικού έτους, και,

Β.Με μείωση της διδακτέας ύλης .

Η Ν. Κεραμέως σημείωσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εξαρτώνται από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τις οδηγίες που θα λάβει το υπουργείο από τους ειδικούς.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

 

bce4b443d1f56a1e46df1ee8a5be89eb

Παραμένει το σχέδιο τριπλής παρέμβασης, με παράταση του σχολικού έτους, περικοπή της ύλης και μετακύλιση της ημερομηνίας των πανελλαδικών
Στην πιθανότητα να διεξαχθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να μην μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας κ.Σοφία Ζαχαράκη, ενώ πρόσθεσε ότι από τη Δευτέρα στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα προστεθεί και η ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή της σήμερα στο Mega Channel η υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει η καραντίνα και η αναστολή των μαθημάτων, το υπουργείο επεξεργάζεται τρία σενάρια:

 -Την παράταση του σχολικού έτους

-Την περικοπή της ύλης και

-Την μετακύλιση της ημερομηνίας των πανελλαδικών

Για το τελευταίο πάντως πρόσθεσε ότι το υπουργείο Παιδείας θα εξανtλήσει κάθε προσπάθεια ώστε οι εξετάσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει εξετάσεις ακόμα και το καλοκαίρι -χωρίς να εξειδικεύσει περισσότερο- προκειμένου να αποφευχθεί ο Σεπτέμβριος, καθώς η μετάθεση σε τόσο μακρυνή ημερομηνία θα προκαλέσει αλυσίδα προβλημάτων.

 Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στα παιδιά της Γ Λυκείου που διαβάζουν για τις εξετάσεις να μην μειώσουν το ρυθμό τους.

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς η ύλη θα προσαρμοστεί σε όσα διδάχθηκαν τα παιδιά και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα λειτουργήσουν επ' ωφελεία των μαθητών.

Μαθήματα εξ αποστάσεως και τηλεόραση

Σε ότι αφορά τα μαθήματα, η κ. Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι πραγματοποιούνται ήδη μέσω της διαδικασίας «σύγχρονης τηλεκπαίδευσης» για παιδιά της τρίτης Λυκείου, ξεκινώντας από τους νομούς Ηλείας-Αχαϊας-Ζακύνθου με «σκοπό να ενσωματωθεί όλη η επικράτεια».

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών στις ηλεκτρονικές τάξεις (eclass), κάτι που το θεωρεί ενθαρρυντικό.

Τέλος, η υφυπουργός προανήγγειλε τη διεξαγωγή διδασκαλίας μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.

«Θα υπάρχει πρόγραμμα στην ΕΡΤ με δημόσια μαθήματα. Στην ΕΡΤ 2 θα προβάλλονται βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, οι οποίες στη συνέχεια θα ανεβαίνουν και στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να καλύψουμε την επικράτεια» επισήμανε.

(ΠΗΓΗ:www.alfavita.gr )

 

bce4b443d1f56a1e46df1ee8a5be89eb

Α. Οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορούν να συνεχιστούν έως και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Β. Οι εκπαιδευτικοί στο διάστημα αυτό, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και την ομάδα ασύγχρονης εκπαίδευσης , προτείνεται να δημιουργούν τα ψηφιακά τμήματα στα οποία θα ενταχθούν οι μαθητές και να αναρτούν σχετικό υλικό σε αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από τις σχετικές πλατφόρμες.

Τα παραπάνω αναφέρει εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Σ. Ζαχαράκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Easy Education