fbpx
 
 
 

hitesh choudhary JNxTZzpHmsI unsplash

 

H 4η βιομηχανική επανάσταση ή αλλιώς “Industry 4.0” βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, θέτοντας στο επίκεντρο των αλλαγών πέρα από τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις. «…Η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα και να βάλει σε αυτήν την ηλεκτρονική υπογραφή της, πρέπει οικονομικά και κοινωνικά να μεταβεί στο αύριο και μάλιστα ταχύτατα…», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο Digital Economy Forum που διοργάνωσε ο ΣΕΠΕ (ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ).

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας δεν αποτελεί μια ουδέτερη, τεχνική κατεύθυνση…Είναι προϋπόθεση ευημερίας των πολιτών», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε τι έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση και τι σχεδιάζει να κάνει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Αφετηρία είπε είναι η ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απαρτισμένο από ανθρώπινο δυναμικό με τεχνικές γνώσεις ώστε να εξαλειφθεί η δυσκινησία της γραφειοκρατίας και η άσκοπη σπατάλη χρόνου και χρήματος.

«Η συγκεκριμένη πολιτική απλώνεται σε όλα τα υπουργεία» και από τις αρχές του 2020 ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα αποτελεί γεγονός σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής αλλά και των επιχειρησιακών διαδικασιών. Από την ηλεκτρονική τιμολόγηση μέχρι και την ψηφιοποίηση των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών, γεννάται η ανάγκη για εναρμόνιση με τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Η γνώση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, επιφέρει ευκαιρίες εργασίας, ανέλιξης και βιώσιμης ανάπτυξης και την ίδια στιγμή ενέχει τον κίνδυνο αποκλεισμού σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπινου δυναμικού, που είναι, προς το παρόν, τεχνικά ανεπαρκές. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για την εναρμόνιση με τη νέα πραγματικότητα;

Με αφορμή την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των διοικητικών και επιχειρησιακών πόλων της χώρας και με την επαλήθευση αυτής της επιταγής σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης, οργανώνει και υλοποιεί το εξ αποστάσεως πρόγραμμα επιμόρφωσης με καινοτόμο θεματικό αντικείμενο: ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.

Οι εκπαιδευόμενοι θα επιμορφωθούν σε θέματα όπως: Διαδίκτυο των Πραγμάτων - Internet of Things (IoT), κρυπτογραφημένο μητρώο στο οποίο αποθηκεύονται και επαληθεύονται δεδομένα (blockchain), τεχνολογική διαδικασία που μετατρέπει ψηφιακά αρχεία σε απτά αντικείμενα (3D printing) κ.ά.

Παράλληλα και στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει επιμορφωτικά προγράμματα διαχρονικής αξίας που εμπλουτίζουν τις γνώσεις των εκπαιδευομένων και το πιο σημαντικό τους επιμορφώνουν με τρόπο επίκαιρο αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής μάθησης, συμβάλλοντας έτσι επιπλέον στην ακόμη πιο δυναμική εναρμόνιση με το ψηφιακό γίγνεσθαι.

Όλα τα προγράμματα είναι ετήσια (διάρκεια 9 μήνες), συνολικής παρακολούθησης 450 ωρών και στηρίζονται στην Μεικτή εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, η δομή των προγραμμάτων καλύπτει κριτήρια μοριοδότησης προσλήψεων σε δημόσιο – και φυσικά ιδιωτικό – τομέα.

Οι νέες καινοτόμες ετήσιες επιμορφώσεις απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να προλάβουν τις επικείμενες αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον.

Δείτε παρακάτω τις προς επιλογή μοριοδοτούμενες επιμορφώσεις με ανοικτή περίοδο αιτήσεων.

Δηλώστε εδώ συμμετοχή στα νέα τμήματα και εξασφαλίστε χαμηλά δίδακτρα επιλέγοντας περισσότερες από μία ειδικευμένες επιμορφώσεις.

Το κόστος των προγραμμάτων μειώνεται σε πολλές κοινωνικές κατηγορίες.

  1. Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρησιακών Διαδικασιών (9 μήνες – 450 ώρες – εξ αποστάσεως)

Λέξεις κλειδιά: 3Dprinting, Internet of Things, blockchain, operations management, machine learning

  1. Διοίκηση Επιχειρήσεων (9 μήνες – 450 ώρες – εξ αποστάσεως)

Λέξεις κλειδιά: Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Management, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Πιστωτική πολιτική & Χρηματοδότηση

  1. Τραπεζική Διοίκηση (9 μήνες – 450 ώρες – εξ αποστάσεως)

Λέξεις κλειδιά: Χρηματοοικονομικό σύστημα, Νομισματικό πλαίσιο, Ευρωζώνη, Ρυθμιστικό πλαίσιο τραπεζών & νομισματική πολιτική, fintech

  1. Κοινωνική Χρηματοοικονομική (9 μήνες – 450 ώρες – εξ αποστάσεως)

Λέξεις κλειδιά: Κοινωνική οικονομία, κοινωνική χρηματοδότηση, χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν συμπληρώσουν την αίτησή τους για να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες, εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα εδώ.

Πληροφορίες

Γραμμή πληροφοριών εξ αποστάσεως επιμορφωτικών προγραμμάτων (Δευ-Παρ 10.00 -16.00) ΤΗΛ. 210 3003 913.

www.diaviou-mathisi.gr

Τα παραπάνω προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 Easy Education, αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπ. Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (κωδ. Αδείας 192044348).

Easy Education. www.easy-education.gr

Pin It

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Easy Education