fbpx
 
 
 

kinito

Η ΕΕΤ ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό για μια νέα τυπολογία απάτης που έχει εμφανιστεί και γίνεται με τη μέθοδο της επισκευής υποτιθέμενης βλάβης υπολογιστή ή παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης (“technical support scams”).

Οι δράστες τηλεφωνούν, συνήθως από το εξωτερικό, σε ανυποψίαστους πολίτες και υποδύονται τεχνικούς από μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. Η τηλεφωνική συνομιλία γίνεται μάλιστα αρκετές φορές στα αγγλικά. Με πρόφαση ότι ο υπολογιστής τους ή / και η φορητή συσκευή τους είναι «μολυσμένα» από κακόβουλο λογισμικό ζητούν να εγκαταστήσουν λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, για τη δήθεν επιδιόρθωση - αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι εφαρμογές αυτές, αφότου εγκατασταθούν, επιτρέπουν στους δράστες να έχουν πλήρη έλεγχο στις ηλεκτρονικές συσκευές των ανυποψίαστων πολιτών, τους οποίους στη συνέχεια εξαπατούν για να τους «δώσουν» και τους προσωπικούς κωδικούς τους πρόσβασης στο e-banking (user name, password, κ.λπ.), καθώς και τους κωδικούς μίας χρήσης που λαμβάνουν μέσω SMS (SMS One-Time-Password/OTP). Οι δράστες προβαίνουν στη συνέχεια σε μεταφορές χρημάτων από τους λογαριασμούς (e-banking) των θυμάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχουν οι ίδιοι ή οι συνεργοί τους.

Καθώς οι δράστες χρησιμοποιούν τα πραγματικά στοιχεία που έχουν υποκλέψει από τους πολίτες, οι τράπεζες δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι ο πελάτης τους στο e-banking έχει πέσει θύμα τέτοιας εξαπάτησης και δεν μπορούν οι ίδιες να προβούν σε κατάλληλα μέτρα πρόληψης και αποτροπής τέτοιων κακόβουλων ενεργειών. Για τον λόγο αυτό ενημερώνουν το συναλλακτικό κοινό, καθώς η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών αποτελεί τον βέλτιστο τρόπο πρόληψης και αποτροπής των ηλεκτρονικών απατών, ειδικά αυτή την περίοδο, όπου η χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχει αυξηθεί σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημικής κρίσης. Τη συγκυρία αυτή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι επίδοξοι δράστες και πρέπει με την πρόληψη να τους εμποδίσετε.

Χρήσιμες Συμβουλές, Τι μπορώ να κάνω;
Εάν κάποιος σας καλεί από άγνωστο αριθμό, ειδικά από το εξωτερικό και ισχυρίζεται ότι είναι από οποιαδήποτε εταιρεία πληροφορικής, χωρίς να έχετε δηλώσει κάποια βλάβη του υπολογιστή σας, να διακόπτετε την κλήση.
Mην προχωράτε ποτέ στην εγκατάσταση του προτεινόμενου από αγνώστους λογισμικού απομακρυσμένης διαχείρισης.
Μην αποκαλύπτετε για κανέναν λόγο σε τρίτους τους κωδικούς πρόσβασής σας στο e-banking, τους κωδικούς μίας χρήσης που λαμβάνετε μέσω SMS, καθώς και τα προσωπικά και οικονομικά σας στοιχεία.
Εάν έχετε πέσει θύμα αυτού του τύπου απάτης και έχετε διαπιστώσει συναλλαγές οι οποίες δεν έχουν την έγκρισή σας ενημερώστε άμεσα την Τράπεζά σας.

(πηγή:www.dikaiologitika.gr)

microsoft

Παρουσιάστηκε επίσημα η νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα. Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. Η εταιρεία πρόκειται να δημιουργήσει ένα μεγάλο Κέντρο Δεδομένων (Data Center), που θα αποθηκεύει και διαχειρίζεται τα δεδομένα στο υπολογιστικό “νέφος” (cloud computing).

Όπως είπε ο κ.Σμιθ, “είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα”, τονίζοντας Πρόκειται για “τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα κατά τα 28 χρόνια της παρουσίας της στη χώρα”. Υπογράμμισε ότι η επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, για να επισημάνει: “Δεν το κάνουμε σε πολλές χώρες, μάλιστα το κάνουμε το 2020, μια χρονιά με προκλήσεις”.

Από την πλευρά του, κ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν στα τέλη Ιανουαρίου όταν συναντήθηκαν στο Νταβός. Τώρα αποδεικνύεται ότι η ισχυρή βούληση της χώρας να προοδεύσει και η θέληση μιας υπερδύναμης της τεχνολογίας αποφέρει καρπούς.

Χαρακτήρισε σημαντική την επένδυση με πολυεπίπεδη οικονομική συμφωνία. Η Ελλάδα καθίσταται παγκόσμιος κόμβος του cloud και αυτό οδηγεί τη χώρα μας στον 21ο αιώνα. Η ίδρυση του data center από ένα τεχνολογικό κολοσσό αναβαθμίζει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό. Δεν συνεπάγεται μόνο ξένα κεφάλαια και θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης αλλά για μια κίνηση που έχει προστιθέμενη αξία. Σε βάθος χρόνου αυτή η προστιθέμενη αξία μπορεί να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο το σημαντικό είναι ότι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα μικρών και μεγάλων εταιρειών.

H συμφωνία για την υλοποίηση του project ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, όμως η πολλαπλασιαστική αξία της επένδυσης σε διάφορους τομείς της οικονομίας ανεβάζουν τον πήχη στο 1 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικά, η επένδυση θα δημιουργήσει τουλάχιστον 100 νέες θέσεις εργασίας με προοπτική ο αριθμός αυτός να φθάσεις τις 200 θέσεις από διάφορες ειδικότητες επιστημονικού προσωπικού, ενώ θα απαιτηθεί η χρήση τουλάχιστον τριών ή τεσσάρων κτιρίων που θα αποτελεί το διασυνδεδεμένο κέντρο δεδομένων.

(πηγή:www.itspossible.gr)

huawei

Μετέωροι μένουν οι χρήστες της Huawei- Έληξε η άδεια συνεργασίας με την Google

Για πάνω από ένα έτος από τότε που ξεκίνησε το ban της Huawei από τις ΗΠΑ, η εταιρία παίρνει προσωρινές άδειες οι οποίες της επιτρέπουν να συνεχίσει να συνεργάζεται και να έχει εμπορικές σχέσεις με αμερικανικές εταιρίες έως ένα βαθμό. Ωστόσο, από τις 13 Αυγούστου – όπως επιβεβαίωσε και η Washington Post – αυτές οι άδειες έληξαν, κάνοντας παράνομο για την Google να συνεργάζεται με την Huawei.

ananeosimespigesener1692020

Η Google θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες μέχρι το 2030
Αιολική και ηλιακή ενέργεια θα αλλάξουν τον τεχνολογικό κολοσσό
Μέσα από το επίσημο blog της ο τεχνολογικός κολοσσός του διαδικτύου, Google, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λάβει άμεσα νέα μέτρα για τη δραματική μείωση, έως εξαφάνιση, του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Easy Education