fbpx
 
 
 

forologikes diloseis

 

Ραβασάκια ΕΝΦΙΑ ετοιμάζεται να στείλει το προσεχές διάστημα η ΑΑΔΕ σε περισσότερους από 6,3 εκατομμύρια φορολογουμένους.

 
 
Τα εκκαθαριστικά θα εξοφληθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022.Μέχρι τότε οι φορο0λογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν διορθωτικές δηλώσεις Ε9 προκειμένου να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων και να διορθώσουν τυχόν λάθη που μπορούν να τους κοστίσουν άδικες επιβαρύνσεις.
Διορθωτικές δηλώσεις πρέπει να υποβάλλουν όσοι διαπιστώσουν λάθη προηγούμενων ετών και να εξαλείψουν τις άδικες επιβαρύνσεις στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να εκδοθούν προσεχώς.
 
Η υποβολή διορθωτικών Ε9 γίνεται μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγο» που βρίσκεται στο λογαριασμό στο taxisnet.
 
Μετά την υποβολή δήλωσης για μείωση ΕΝΦΙΑ για ένα ή περισσότερα έτη από  2014-2020, εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ μόνο για κάθε έτος το οποίο προκύπτει μείωση του φόρου μέχρι 300 ευρώ.
 
 
Αν προκύψει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ  τότε ο φορολογούμενος καλείται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο taxisnet, ή μέσω mail και courier,  όλα τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν το λόγω υποβολής της διορθωτικής δήλωσης προκείμενου να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης
 
.Με ορθή συμπλήρωση στοιχείων για ημιτελή κτίσματα, οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους κενά ημιτελή κτίσματα τα οποία δεν έχουν ακόμη ηλεκτροδοτηθεί ή ηλεκτροδοτούνται με εργοταξιακό ρεύμα, δικαιούνται έκπτωση 60% επί του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στα συγκεκριμένα κτίσματα.
 
Παραλείψεις στη συμπλήρωση στοιχείων για τα εμπράγματα δικαιώματα
 
Υπάρχουν περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία επί ακινήτων και κινδυνεύουν  να χρεωθούν με επιπλέον ΕΝΦΙΑ, επειδή στο Ε9 δεν δήλωσαν ψιλή κυριότητα, αναγράφοντας τον κωδικό 1 αντί των κωδικών 2 ή 3 στις σχετικές στήλες του Ε9.Σε κάθε τέτοια περίπτωση  κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ δεν υπολογίζεται η έκπτωση επί της φορολογητέας αξίας του ακινήτου, η οποία προβλέπεται σε περίπτωση ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ανάλογα με την ηλικία του επικαρπωτή, καθώς θα θεωρηθεί αυτόματα ότι το ακίνητο ανήκει στον δηλούντα κατά πλήρη κυριότητα.
 
 
Παραλείψεις και λάθη στα στοιχεία για τα ποσοστά συνιδιοκτησίας
 
Σε περίπτωση μη αναγραφής ποσοστού συνιδιοκτησίας ή αναγραφής λανθασμένου ποσοστού συνιδιοκτησίας, το μηχανογραφικό σύστημα της ΑΑΔΕ υπολογίζει τον ΕΝΦΙΑ θεωρώντας ότι το ποσοστό συνιδιοκτησίας είναι 100%, οπότε καταλογίζει στον ίδιο φορολογούμενο ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ του ακινήτου.
 
Για να αποτραπεί μια τέτοια άδικη υπερχρέωση, θα πρέπει ο φορολογούμενος να ελέγξει ένα έχει παραλείψει εντελώς να αναγράψει το ποσοστό συνιδιοκτησίας ή εάν έχει αναγράψει λάθος ποσοστό στη δήλωση Ε9.
 
Λανθασμένη αναγραφή των στοιχείων για τις επιφάνειες των κυρίων και των βοηθητικών χώρων του ακινήτου.
 
Συνηθέστερο  λάθος που διαπράττουν οι φορολογούμενοι είναι η καταχώρηση βοηθητι΄κων χώρων ως κύριων.
 
Στις περιπτώσεις αυτές χρεώνεται κανονικός φόρος ανά τετραγωνικό μέτρο και όχι μειωμένος κατά 90% σχέση με το φόρο που αναλογεί σε χώρο κύριας χρήσης.
 
 
 

Λάβε τη μέγιστη μοριοδότηση, σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Α Βάθμια, Β Βάθμια εκπαίδευση, κρίσεις διευθυντών και υποδιευθυντών αλλά και σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων, οι οποίες αναγνωρίζονται ως ο πλέον ανερχόμενος κλάδος, στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Γίνε ανταγωνιστικότερος στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα προσόντα, για τη διεκδίκηση μιας θέσης, στον εργασιακό τομέα.

Ξεχώρισε τα οφέλη, που σου παρέχει η παρακολούθηση, των αναγνωρισμένων εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενων σεμιναρίων – επιμορφώσεων.

Εξασφάλισε μία θέση για συμμετοχή, στις επιμορφώσεις του Πάντειου Πανεπιστημίου Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ και κατοχύρωσε τη μέγιστη μοριδοτότηση. Δες εδώ πως.

Λάβε έως και 7 μόρια με την κατοχή πτυχίου Αγγλικών, μέχρι και επίπεδο proficiency, σε συνδυασμό με τα 4 μόρια, του πτυχίου της Πληροφορικής. Δες εδώ πως.

Διεκδίκησε μια θέση ως εκπαιδευτής ενηλίκων. Μάθε εδώ πως θα εξασφαλίσεις τη μέγιστη μοριοδότηση, παρακολουθώντας τα κατάλληλα σεμινάρια και επιμορφώσεις.

Τα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα σεμινάρια, παρέχουν τη δυνατότητα, για απόκτηση επίσημου αναγνωρισμένου πιστοποιητικού, με δια βίου ισχύ.

www.easy-education.gr

 
Pin It

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Easy Education