pan krhths 3

Σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13:15 μ.μ. στο Δήμο Ηρακλείου, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, θα υπογραφεί μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Παναγιώτη Τσακαλίδη, του Δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασιλείου Λαμπρινού και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, η σύμβαση παραχώρησης οικοπέδου εμβαδού 15.748,50 τ.μ., ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Κρήτης που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, προς την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες της κατασκευής ενός νέου πρότυπου και σύγχρονου σχολείου για την μετεγκατάσταση σε αυτό του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας .

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) είναι ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα με έδρα το Ηράκλειο. Ιδρύθηκε το 2005 και απευθύνεται τόσο σε Έλληνες, όσο και σε αλλοδαπούς. Είναι το μοναδικό σχολείο αυτού του είδους στην Ελλάδα όπου καλλιεργείται η Ευρωπαϊκή κουλτούρα και συνείδηση από κοινού με την Ελληνική παιδεία και διαμορφώνει Ευρωπαίους πολίτες, συμβάλλοντας προς την διαπολιτισμικότητα, την αμοιβαιότητα, την πραγματική αλληλεγγύη και την αλληλεπίδραση του τρόπου σκέψης και των ιδεών του άλλου ανθρώπου, του διαφορετικού από εμάς, και τέλος την κοινωνική ισότητα.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως ένας κατεξοχήν ακαδημαϊκός φορέας εξωστρέφειας και διεθνοποίησης, δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίξει θερμά και έμπρακτα τις προσπάθειες για την κατασκευή του συγκροτήματος του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας. Η σημερινή υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης οικοπέδου του Πανεπιστημίου για την ανέγερση του σχολείου είναι απόδειξη της σημασίας που δίνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην ενεργή ένταξη του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, σε όλες τις βαθμίδες του, σε μια ενωμένη και δημιουργική Ευρωπαϊκή κοινότητα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΚ

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

tsipras gabrogloy 0

Ο πρώην πρωθυπουργός,πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχοντας μαζί του  τον Σύμβουλό του για θέματα παιδείας, πρώην υπουργό   Κώστα Γαβρόγλου, επισκέφθηκε σήμερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου κατά τη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές προέτρεψε την  σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας,  να αποσύρει την άστοχη και εκδικητική , όπως είπε  απόφασή της για την αναστολή της λειτουργίας έξι τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

“Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε μια χώρα και μια κοινωνία με προοπτική αν δεν επενδύσουμε στη γνώση, στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, αν δεν επενδύσουμε στη νέα γενιά του τόπου μας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε τα εξής:

Βάλαμε ένα λιθαράκι, ιδιαίτερα με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Φύγαμε από αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχανε ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών.
Το γεγονός ότι σήμερα έχουν ιδρυθεί μια σειρά από νέες σχολές σε όλη την Ελλάδα και νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ουσιαστική ποιοτική εκπαιδευτική αξία, μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον, στο βαθμό όμως που η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα χάσει τον προσανατολισμό.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

synodos prytaneon 10 1

Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα Πανεπιστήμιά μας.

H Προεδρεύουσα της Συνόδου Πρυτάνεων

Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη Πρύτανις Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

paideias

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται σήμερα, Tρίτη 12/11/2019, τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους υποψηφίους μέσω διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr   (αρχική σελίδα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα πληκτρολογώντας στο σχετικό πεδίο τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο- Μητρώνυμο ).

Οι υποψήφιοι οι οποίοι εισάγονται χωρίς ποσοτικό περιορισμό σε Σχολή, Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος Πανεπιστημίου της προτίμησής τους, μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα με τον ανωτέρω τρόπο, εφόσον γνωρίζουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό υποψηφίου, ή επικοινωνώντας στα τηλέφωνα : 210-3443056, 210-3443063, 210-3442076.

Οι εγγραφές των εισαγομένων θα πραγματοποιηθούν από 19 Νοεμβρίου 2019 έως και 29 Νοεμβρίου 2019.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Α΄ εξάμηνο.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία τα ακόλουθα:

α) Αίτηση εγγραφής

β) Φωτοαντίγραφο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α΄45), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 κεφ. Α΄ του ν. 4250/2014 (ΦΕΚ Α΄74), τίτλου απόλυσης

γ) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας

δ) Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι εισαγόμενοι αθλητές κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους.

Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή, πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα σχολή εισαγωγής τους.

Διευκρινίζεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι επιτυχόντες στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα αποσταλούν υπηρεσιακά στη Σχολή επιτυχίας τους.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

doatap21

Σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων Οργάνων Διοίκησης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (Πρακτικό ΑΆ Τμήματος της συνεδρίασης της 4ης Οκτωβρίου 2019) οι κάτοχοι τίτλων που αιτούνται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. την αυτοτελή ή μετά από συνεκτίμηση αναγνώριση ισοτιμίας και αντιστοιχίας προς Πτυχίο Ψυχολογίας Ελληνικού Α.Ε.Ι., θα πρέπει - μεταξύ των απαραίτητων δικαιολογητικών του φακέλου τους – να μεριμνούν και για την προσκόμιση αναλυτικής περιγραφής εκπόνησης Πρακτικής Άσκησης στην Ψυχολογία, επειδή για την απόκτηση του βασικού τίτλου Ψυχολογίας της ημεδαπής απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός ωρών Πρακτικής Άσκησης (τουλάχιστον 120) υπό εποπτεία ψυχολόγου.

Στην αναλυτική περιγραφή πρέπει να αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Φορείς / δομές όπου πραγματοποιήθηκε η Πρακτική Άσκηση.

2. Σύνολο ωρών και/ή μονάδες ECTS που αντιστοιχούν στην Πρακτική Άσκηση που έχει εκπονηθεί.

3. Χρονικές περίοδοι που καλύπτει η πραγματοποίησή της (ημερομηνίες από … έως…).

4. Κατανομή ωρών ανά χρονική περίοδο (π.χ. εβδομαδιαίως, μηνιαίως κ.ο.κ.).

5. Γνωστικά αντικείμενα Πρακτικής ¶σκησης.

6. Πλαίσιο – διαδικασία εποπτείας.

Η βεβαίωση Πρακτικής Άσκησης Ψυχολογίας δεν είναι απαιτούμενο δικαιολογητικό για τους αιτούντες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. απλή αναγνώριση ισοτιμίας προς πτυχίο Α.Ε.Ι., χωρίς αναγνώριση αντιστοιχίας προς την Ψυχολογία.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

Easy Education

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από...

  Στις παρεμβάσεις των αρχηγών των κομμάτων, και ιδιαιτέρως του πρωθυπουργού...

  Με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση θα...

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης...

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη...

Η σιδηρά κυρία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να είναι...