7bb8d780776229c2f99016fd7c01c837

Α. Από 18 έως και Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή στα Πανεπιστημιακά Τμήματα, μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά, οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής ή Ρομποτικής, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας ή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους επιστήμονες ή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Μαθηματικών Κοριτσιών (EGMO) και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο).

Β. Για τη συγκεκριμένη ειδική κατηγορία ΔΕΝ εφαρμόζεται η ηλεκτρονική εγγραφή.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

23c60bc558ea4259078ee21f71127dbc

Μέσα στην εβδομάδα και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθεί η εγκύκλιος για την εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2019 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πέρσι η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και οι εγραφές πραγματοποιήθηκαν από 10 έως 17 Σεπτεμβρίου.

Η καθυστέρηση για φέτος οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη δεν είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα λόγω των συγχωνεύσεων των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

kyriakos mitsotakis 0

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Σε ερώτηση για Συνταγματική Αναθεώρηση & ιδιωτικά πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε απολύτως τίποτα που ν παραβιάζει το ελλ. Σύνταγμα. Είναι κρίμα που το αρ.16 δεν θα αναθεωρηθεί από αυτή τη Βουλή, όμως κοιτάμε παραπέρα».

Η προσοχή μας πέφτει τώρα στα δημόσια πανεπιστήμια, πώς θα γίνουν ανταγωνιστικά. Μέχρι τέλος του χρόνου, θα φέρουμε ένα οριζόντιο νέο θεσμικό πλαίσιο, μια τολμηρή μεταρρύθμιση», συμπλήρωσε.

«Θέλουμε να αποδεσμεύσουμε τους ΕΛΚΕ από την υπερβολική γραφειοκρατία» τόνισε σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με την αγορά.

(ΠΗΓΗ:www.alfavita.gr)

emp5

Πέντε καθηγητές διεκδικούν τη θέση του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στις πρυτανικές εκλογές που θα διεξαχθούν  στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη είναι οι καθηγητές:

        Κάβουρας Μαρίνος
        Καλιαμπάκος Δημήτριος
        Κοζύρης Νεκτάριος
        Μαγουλάς Κωνσταντίνος
        Μπουντουβής Ανδρέας

Υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις αντιπρυτάνεων είναι οι καθηγητές:

        Βοσνιάκος Γεώργιος-Χριστόφορος
        Γκιντίδης Δρόσος
        Γρηγορόπουλος Γρηγόριος
        Θεοτόκογλου Ευστάθιος
        Κοκόσης Αντώνιος
        Σαπουντζάκης Ευάγγελος
        Χατζηγεωργίου Ιωάννης
        Ψαρράκος Παναγιώτης

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

5a64b0a55f95ea5e12106f3354491fea

Τον Θωμά Κουτρομάνο, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων με οργανική θέση στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών,ανέθεσε  καθήκοντα  , Διευθυντή του ιδιαίτερου Γραφείου του ο Γενικός Γραμματέας   Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας  Απόστολος Δημητρόπουλος.

(ΠΗΓΗ : www.esos.gr)

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

Easy Education

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Στις παρεμβάσεις των αρχηγών των κομμάτων, και ιδιαιτέρως του πρωθυπουργού...

  Με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση θα...

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης...

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη...

Η σιδηρά κυρία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να είναι...

Σεισμός Τώρα - Σεισμός στη Ζάκυνθο - Όλες οι ειδήσεις:...