8216c3c6ce3dfb855d745802abd49098

 

Την εγκύκλιο των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, προκειμένου και τυπικά να λάβουν το “πράσινο φως” για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Παρασκευή και Δευτέρα λόγω των εκλογών, αναμένουν οι Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας της χώρας, λόγω των ευρωεκλογών και των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί, τα σχολεία λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου θα είναι κλειστά από 24 έως 27 Μαίου.

Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Πότε Λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια

Τα μαθήματα λήγουν:

α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές αρχίζουν για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ 6 Ιουνίου ( σ.σ. πέρσι είχαν ξεκινήσει στις 8 για τα ΓΕΛ και 7 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ)

Πότε λήγουν τα μαθήματα στα Δημοτικά

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα για την “Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολειών”:

Η διδασκαλία των μαθημάτων κανονικά λήγει στις 15 Ιουνίου , αλλά επειδή είναι Σάββατο τα μαθήματα θα λήξουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα , δηλαδή στις 14 Ιουνίου.

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών .

Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ ́ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

 

( ΠΗΓΗ: www.esos.gr )

2661903

 

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας (με έμφαση στα κτήρια) και με τη βιώσιμη κινητικότητα, διά μέσου εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και διανομής ενημερωτικού υλικού, επιδεικτικών και διαδικτυακών παιχνιδιών και διαλόγου με τους μαθητές, ήταν ο στόχος ενημερωτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου.

Την ενημέρωση οργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης, ως εταίρος του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ «Συνεργασία για την Εξοικονόμηση ενέργειας στα Δημόσια Κτήρια του Διασυνοριακού Τόξου Ελλάδας - Κύπρου» σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στο 15ο, 17ο,11ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Χερσονήσου καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «οι δραστηριότητες αυτές θα συνεχιστούν και το ειδικό υλικό προώθησης και πληροφόρησης που έχει δημιουργηθεί θα διανεμηθεί σε μαθητές σχολείων με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτήρια και στην καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους.

»Έχουν αναπτυχθεί και επιδιώκονται περαιτέρω συνέργειες με αντίστοιχα προγράμματα ευρωπαϊκής συνεργασίας καθώς και με υφιστάμενες δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Δημοτικών Σχολείων που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενημέρωση των πολιτών».

Παράλληλα, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης σε συνεργασία με το Ενεργειακό Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης θα συνδέσει αυτό το έργο με το «Σύμφωνο των Δημάρχων» και το «Σύμφωνο των Νησιών» και τις δραστηριότητες της «καθαρής» ενεργειακής μετάβασης της Κρήτης.

 

( ΠΗΓΗ: www.zougla.gr )

afisa 1

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, τα δημοτικά σχολεία Ασωπού – Φοινικίου, Βλαχιώτη, Μονεμβασίας, Συκέας – Μεταμόρφωσης και το ειδικό σχολείο Μολάων διοργανώνουν το 6ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου κατά τις ώρες 5.00′ με 9.00′ μμ στο ΕΠΑΛ Μολάων, με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων σχολικών μονάδων του νομού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις: την έκθεση εικαστικών δρώμενων που αποτελούν τη δουλειά των σχολείων κατά τη διάρκεια των σχολικής χρονιάς και την παρουσίαση θεατρικών και αθλητικών δρώμενων στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ.

Φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και μια εικαστική δράση από τους μαθητές όλων των σχολείων που θα βρίσκονται στο χώρο κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Το έργο που θα δημιουργηθεί θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των παιδιών, με την καθοδήγηση των εικαστικών και των δασκάλων τους.

 

( ΠΗΓΗ: http://laconialive.gr )

SEISMOLOGIA AFISA2 e1554977543524

 

Σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμοργή το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σεισμολογία στο Σχολείο» σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Γνωρίστε το πρόγραμμα «Η Σεισμολογία στο Σχολείο»

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας έναντι του σεισμικού φαινομένου, μέσω της κατανόησης των εννοιών, ώστε τα μέτρα προστασίας να έχουν πραγματικά πρακτική εφαρμογή στο πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος σε 25 σχολεία του Δ. Ηρακλείου θα εγκατασταθούν σεισμολογικά όργανα για τη ενίσχυση επιχειρησιακών δράσεων πολιτικής προστασίας, οι μαθητές θα έρθουν γνωρίσουν τις σεισμολογικές έννοιες και θα καταρτιστούν εξειδικευμένα σχέδια αντισεισμικής των σχολείων.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε τάξης συνδέοντας τη θεματολογία της σεισμολογίας και των σεισμών με την εκμάθηση βασικών επιστημονικών εννοιών στα πλαίσια των μαθημάτων της Φυσικής, της Γεωγραφίας - Γεωλογίας, της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής, της Ιστορίας ή και της Ψυχολογίας. Οι μαθητές μπορεί να συμμετέχουν στην κατανόηση λειτουργίας των σεισμογραφικών οργάνων, στην εκτέλεση πρακτικών πειραμάτων και κατασκευών προς την κατεύθυνση κατανόησης της διαδικασίας γένεσης των σεισμών και διάδοσης των σεισμικών κυμάτων, στην κατανόηση των ζημιών σε κατασκευές κλπ.
Γιατί το πρόγραμμα αυτό αξίζει να εφαρμοστεί σε όλα τα ελληνικά σχολεία

Δεδομένου ότι ο σεισμός μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε και να επηρεάσει ευρύτερες περιοχές, οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελούν εκείνες τις ομάδες που μπορεί να έχουν σημαντικό ρόλο στην μείωση των επιπτώσεων. Και τούτο διότι οι μεν μαθητές έχουν την ικανότητα της ευκολότερης αφομοίωσης και εφαρμογής συγκεκριμένων οδηγιών τις οποίες μπορούν να μεταφέρουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους, το δε εκπαιδευτικό προσωπικό γιατί διαχειρίζεται για σημαντικό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Πώς μπορείτε να το φέρετε και στο δικό σας σχολείο

Καλέστε τον Δρ. Ιωάννη Καλογερά στο 210-3490172 ή στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

( ΠΗΓΗ: www.infokids.gr )

sxoleio 1 735x375

 

Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στους συλλόγους τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Αστόρια» στις 8:00 το πρωί.

Στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι θα ανοίξουν οι κάλπες που θα έχουν στηθεί στο σχολικό συγκρότημα του 53ου – 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (παλαιά Ακαδημία) και θα κλείσουν στις 7:00 το απόγευμα, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης.

Το πρόγραμμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης διαμορφώνεται ως εξής:

Προσέλευση στο χώρο της Συνέλευσης: 8:00-8:25.
Ανάδειξη Προεδρείου και Χαιρετισμός του Προέδρου της Συνέλευσης: 8:25- 8:35.
Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου (διοικητικός και οικονομικός απολογισμός): 8:35-9:30.

– Πρωτολογία Προέδρου

– Ενημέρωση από Ταμία και Ελεγκτική Επιτροπή

– Τοποθετήσεις Μελών

– Δευτερολογία Προέδρου

– Ψήφιση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού

Διεκδικητικό και Αγωνιστικό Πλαίσιο δράσης (Δαπάνες για την Παιδεία, οικονομικά Εκπαιδευτικών, Προσχολική Αγωγή, Ειδική Αγωγή, Επιμόρφωση, Διορισμοί, εργασιακά μόνιμων & αναπληρωτών, Ασφαλιστικά, αποτίμηση εκπαιδ. έργου-αξιολόγηση): 9:30-11:30.

– Τοποθετήσεις μελών με εγγραφή στον κατάλογο ομιλητών

Αποφάσεις-ψηφοφορία για το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο δράσης σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν: 11:30-11:45.
Λήξη Συνέλευσης.
Ακολουθεί η εκλογική διαδικασία στο 53ο -54ο Δημοτικό Σχολείο από τις 12:00 έως τις 19:00 (ψηφίζουμε με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας).

 

( ΠΗΓΗ: www.cretapost.gr )

Easy Education

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης...

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη...

Η σιδηρά κυρία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να είναι...

Σεισμός Τώρα - Σεισμός στη Ζάκυνθο - Όλες οι ειδήσεις:...

Σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης με το δίδυμο Τσίπρα-Ζάεφ στα «βαριά...

                                    Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη των...