gallikh akadhmia 2

Στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής Φιλίας ανανεώνεται η σύμβαση εταιρικής σχέσης και η επακόλουθη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και στην Ακαδημία των Παρισίων.

H Σύμβαση Συνεργασίας δίνει έμφαση στη διδασκαλία των γλωσσών των δυο χωρών, στην ανάπτυξη των πολιτιστικών αξιών που προάγουν τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συστήματα και στην εφαρμογή καλών πρακτικών στη σχολική εκπαίδευση. Σκοπός της συνεργασίας είναι η δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στις γλώσσες και τους πολιτισμούς, η προώθηση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και η υποστήριξη της γλωσσικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας.

Η τελετή υπογραφής της σύμβασης θα λάβει χώρα στην Αθήνα, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας – Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», οδός Σίνα 31 και ώρα 10.30-11.00.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής θα απευθύνουν χαιρετισμούς
εκ μέρους της Ελλάδας:

• H υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη και

• Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Γεώργιος Κόσυβας εκ μέρους της Γαλλίας:

• Ο Πρέσβης της Γαλλίας στη Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave και

• Ο Πρύτανης της Περιφερειακής Ακαδημίας Ιλ ντε Φρανς (Παρισίων), Πρύτανης των Πανεπιστημίων των Παρισίων, Gilles Pécout

Τα συνεργαζόμενα σχολεία είναι τα: Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων, Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων και 1Ο ΕΚ Γ’ Αθήνας, 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών, 1Ο ΕΠΑΛ Αίγινας και το 1Ο ΓΕΛ Αλίμου. Από την πλευρά της Γαλλίας τα: Lycée Condorcet, Lycée Marcel Deprez, Lycée Georges Brassens, Ecole Polyvalente d’ Application, Lycée Charlemagne, Lycée Guillaume Budé, Lycée Marie Curie, College Verlaine, Lycée Hotelier Guillaume Tirel, Lycée Chaptal.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

stratiotiki sholi

Το ΓΕΕΘΑ διοργανώνει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 στο Πολεμικό Μουσείο, «Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού» για μαθητές, καθηγητές και γονείς, στην οποία θα υπάρξει:

1. Αναλυτική ενημέρωση για την λειτουργία των Στρατιωτικών Σχολών και τη σταδιοδρομία στις ΕΔ μετά την αποφοίτηση.

2. Δυνατότητα ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου από παρευρισκόμενους μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών.

Στη συνέχεια το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων και με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις Στρατιωτικές Σχολές, ζητά:

Α. Να δηλωθούν επιθυμίες καθηγητών για συμμετοχή στην ημερίδα στο τηλέφωνο 210-6572277 και στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να δεσμευθούν αντίστοιχες θέσεις στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Β. Να ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς για την ημερίδα, δηλώνοντας συμμετοχή (με αριθμό ατόμων) στο τηλέφωνο 210-6574154.

Γ. Να ενημερωθούν οι επικεφαλής των σχολικών μονάδων ότι, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνούν με την πλησιέστερη σε αυτούς Μονάδα ή Υπηρεσία των ΕΔ και να καλούν ομιλητή που θα ενημερώνει τους μαθητές για τις Στρατιωτικές Σχολές.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

digalakhs 11

Μαζί με την αναθεώρηση του πλαισίου των μετεγγραφών, από το νέο έτος ξεκινάμε μαζί με τις υπηρεσίες του υπουργείου διερεύνηση για το πώς μπορούμε να επισπεύσουμε την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων και έτσι να συντομεύσουμε το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι και τις εγγραφές στο ακαδημαϊκό εξάμηνο και των ειδικών κατηγοριών, αλλά και των φοιτητών που προέρχονται από μετεγγραφές.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας ,αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Βασίλης Διγαλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Γ.Λαμπρούλη.

Ο υφυπουργός Παιδείας όσον αφορά την κατηγορία υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις σημείωσε:

Για την κατηγορία αυτή ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η εισαγωγή των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις να έπεται αυτής των υπολοίπων υποψηφίων. Για αυτόν το λόγο, ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη διερευνούμε το ενδεχόμενο η εξέταση των δικαιολογητικών να γίνεται πριν τις Πανελλαδικές, η συμπλήρωση του μηχανογραφικού των ατόμων με σοβαρές παθήσεις να γίνεται μαζί με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού των υπολοίπων υποψηφίων και με αυτόν τον τρόπο, τα αποτελέσματα από του χρόνου που θα έχουμε πραγματικά τη δυνατότητα παρέμβασης να βγαίνουν πολύ πιο σύντομα.
Τώρα, όσον αφορά το δεύτερο θέμα της υποστήριξης των ατόμων με σοβαρές παθήσεις, βεβαίως υπάρχει η υποστήριξη και η μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία.
Δυστυχώς, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολύ μικρότερη από ό,τι στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης και όντως υπάρχει ένα πρόβλημα. Εκεί, θέλω να αναφερθώ στην πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας, του κ. Γεραπετρίτη, όπου έχει σχηματιστεί μία Επιτροπή για να καταρτιστεί σχέδιο δράσης, το οποίο διατρέχει οριζόντια όλο τον δημόσιο τομέα και φυσικά και τα πανεπιστήμια.
Συμμετέχουν, λοιπόν και εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή αυτή, γιατί χρειάζεται να έχουμε όχι μόνο υπηρεσίες, αλλά και υποδομές κατάλληλες για να μπορούν τα άτομα αυτά να εκπληρώνουν τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις χωρίς προβλήματα.

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

paideias

Εγκύκλιο με την οποία ζητούνται στοιχεία Υπεύθυνου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου και Εκπαιδευτικού για τη συγκρότηση Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ) των Πειραματικών και Προτύπων σχολείων, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τους Διευθυντές όλους των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

(ΠΗΓΗ:www.esos.gr)

 

8cee77ca2f15b118c20b2fbe7f082edb

Αναρτήθηκε στο «Υλικό» της Μονάδας Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας

υλικό για την Γ’ Λυκείου,
τη ΜΝΑΕ ,και,
ενημερωτικές συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

Easy Education

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από...

  Στις παρεμβάσεις των αρχηγών των κομμάτων, και ιδιαιτέρως του πρωθυπουργού...

  Με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση θα...

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης...

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη...

Η σιδηρά κυρία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να είναι...