15

 

Σίγουρα αν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα θα έχετε δει κάποιο φίλο, γνωστό, άγνωστο, μπλόγκερ, γείτονα να έχει πάει κάποιο ταξίδι και να ανεβάζει φωτογραφίες πάνω σε καμήλες ή από κόκκινες ερήμους και μαγευτικά τοπία, με το χαρακτηριστικό κίτρινο της Μέσης Ανατολής.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι χαμηλές τιμές εισιτηρίων οδήγησαν σε μία μαζική τουριστική κίνηση στην οποία κανείς θα συναντήσει από τον ψαγμένο ταξιδιώτη μέχρι και αυτόν που μπαίνει για πρώτη φορά σε αεροπλάνο.

Δεν θα το κρύψω, δεν ήταν στα πλάνα μας, είδα φθηνά και μπήκα στην όαση της Ιορδανίας και σίγουρα θα το ξανακάνω ανεξαρτήτως κόστους, το γιατί ακολουθεί.
Γεωγραφική θέση

Η Ιορδανία, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, έρχεται να σου καταρρίψει όσα ήξερες για τα μουσουλμανικά κράτη χωρίς, όμως, να σου στερήσει την εμπειρία που σου χαρίζει ένα μέρος με διαφορετικό πολιτισμό, μία χώρα με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, η οποία δεν αφήνει τον επισκέπτη να κλείσει τα μάτια του, καθώς όπου και αν γυρίσει θα βρει σημεία ενδιαφέροντος, σημεία που έχουν την ιστορία χαραγμένη πάνω τους.

Δεδομένου το ότι η Ιορδανία βρίσκεται στην καρδιά μίας διαταραγμένης εμπόλεμης περιοχής, καθώς συνορεύει με τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία την Παλαιστίνη, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, αποτελεί μία «όαση ειρήνης».

Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι και φιλικοί προς τους τουρίστες, έτοιμοι να δώσουν ότι έχουν χωρίς αντάλλαγμα.

Ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι Παλαιστίνιοι αλλά και Σύροι που βρήκαν ασφάλεια και ηρεμία στο Χασεμιτικό βασίλειο.

Το ταξίδι μας άρχισε από τον Νότο (από το αεροδρόμιο της Άκαμπα) και οι μέρες που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν λίγες. Κάτι που μας ανάγκασε να κινούμαστε συνεχώς.

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, οι δρόμοι είναι καλοί και η σήμανση επαρκής.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε έναν οδηγό σε πολύ καλή τιμή να σας βοηθήσει και με τον σχεδιασμό του ταξιδιού, καθώς γνωρίζει καλύτερα τις αποστάσεις και τις διαδρομές.

Αυτό κάναμε και εμείς. Ο Ισμαήλ ήταν ο άνθρωπός μας σε ό,τι είχε να κάνει τις μετακινήσεις μας αλλά και χρήσιμες πληροφορίες.
Wadi Rum

Πρώτη μας νύχτα ήταν στο Αριανό τοπίο του Γουάντι Ραμ, ενα μέρος εξωγήινης ομορφιάς οπού έχουν γυριστεί o Λώρενς της Αραβίας, το Star Wars, οι Transformers, και πολλές άλλες ταινίες, καθώς η απέραντη έρημος με το πορφυρό χρώμα των βράχων προσομοιάζουν στον κόκκινο πλανήτη.

Να κοιμάσαι και να ξυπνάς στην έρημο είναι μία εμπειρία που τα φινιρισμένα καμπ των ντόπιων σου την προσφέρουν με ένα σχετικά μιρκό αντίτιμο.

Το επόμενο πρωί στις 6:00, είχαμε ραντεβού με το τζιπ που μας πήρε για σαφάρι στην έρημο του Γουαντι Ραμ.

Καθίσαμε σε ένα υψίπεδο και είδαμε την ανατολή του ηλίου ενώ ο οδηγός μας είχε ανάψει φωτιά και μας προσέφερε ένα ζεστό τσάι.

Μετά από μια δίωρη περιήγηση που μας χάρισε πολλές εικόνες επιστρέψαμε στο καμπ για να πάρουμε πρωινό και να ετοιμαστούμε για ένα δίωρο σύντομο ταξίδι μέχρι τον επόμενο προορισμό μας που ήταν το Γουάντι Μούσα, η αλλιώς η πόλη της Πέτρας.

 

( ΠΗΓΗ: www.cnn.gr )

Pin It

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

Easy Education

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Στις παρεμβάσεις των αρχηγών των κομμάτων, και ιδιαιτέρως του πρωθυπουργού...

  Με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση θα...

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης...

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη...

Η σιδηρά κυρία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να είναι...

Σεισμός Τώρα - Σεισμός στη Ζάκυνθο - Όλες οι ειδήσεις:...