17valleyhouseNEWSexo

 

Το εξοχικό της οικογένειας στα υψίπεδα του Αϊντάχο μόλις που ξεχωρίζει από τα γκρι και τα μπλε του ορεινού τοπίου

Σκαρφαλωμένο σε μεγάλο υψόμετρο στο τραχύ τοπίο του Ruud Mountain στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, υπάρχει από το 2013 ένα σπίτι που λειτουργεί ως μοντέρνα μετάφραση του αφιλόξενου περιβάλλοντος.

Sun Valley House το λένε και είναι ένα οικογενειακό καταφύγιο που αποτελείται από δυο ασύμμετρους και γωνιώδεις όγκους που απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο, θέλοντας να μοιάζει στις απάτητες βουνοκορφές που το περιβάλλουν.

Γι’ αυτό και είναι ντυμένο με γρανίτη και πέτρα, αποζητώντας η μουντή γκρι παλέτα του να το μπολιάσει με το ορεινό τοπίο.

Οι γωνιώδεις όγκοι χωρίζουν μάλιστα το εσωτερικό του σε δύο πτέρυγες, μια ήσυχη ιδιωτική και μια πολύβουη δημόσια.

Τα τραχιά υλικά κυριαρχούν και εδώ, μόνο που η σύγχρονη επίπλωση και το ανεμπόδιστο πανόραμα στα βουνά δημιουργούν μια τελείως διαφορετική αίσθηση.

Το εξοχικό της οικογένειας στα υψίπεδα του Αϊντάχο μόλις που ξεχωρίζει από τα γκρι και τα μπλε του ορεινού τοπίου. Όταν το κάνει όμως, το κάνει με μεγαλοπρέπεια…

 

( ΠΗΓΗ: www.news.gr )

Airplane Sunset Sea 800x360

 

Οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά το φετινό Απρίλιο εμφάνισαν τα παρακάτω αποτελέσματα σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα: – Κέρκυρα Απρίλιος 2019: 62.764 | Απρίλιος 2018: 49.598. Αύξηση 26,5%. – Άκτιο Απρίλιος 2019: 4.459 | Απρίλιος 2018: 2.636. Αύξηση 69,16%. – Κεφαλλονιά Απρίλιος 2019: 7.621 | Απρίλιος 2018: 7.385. Αύξηση 3,2 %. – Ζάκυνθος Απρίλιος 2019: 10.538 | Απρίλιος 2018: 8.478. Αύξηση 24,3%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, από τα παραπάνω στοιχεία σίγουρα δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο καταδεικνύουν ότι οι αφίξεις ανεβαίνουν προοδευτικά. Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Περιφέρεια έχει από αρκετό καιρό επισημάνει ότι και την τουριστική περίοδο του 2019 οι τουριστικές αφίξεις θα έχουν θετικό πρόσημο.

 

( ΠΗΓΗ: https://etravelnews.gr )

blue8

 

Πεντακόσιες Δέκα Εννέα ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 4 σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “Γαλάζια Σημαία”. Φέτος το 25% των νέων βραβευμένων ακτών μεταξύ τω 47 χωρών είναι ελληνικές.


Η “Γαλάζια Σημαία” κυματίζει τη φετινή χρονιά σε 486 ακτές και 12 μαρίνες και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στη 2η θέση ανάμεσα σε 47 χώρες παγκοσμίως. Με επιτύχια και τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων περιβάλλοντος και τουρισμού πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, η επίσημη εκδήλωση αναγγελίας των βραβευμένων, με τη Γαλάζια Σημαία, ακτών και μαρίνων για το 2017 στο Γκόλφ Γλυφάδας.

Φέτος, χρονιά που έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, η “Γαλάζια Σημαία”, το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρινών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στη Γλυφάδα. Συγκεκριμένα στην βραβευμένη, για πρώτη χρονιά, παραλία του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε, παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Παπανικολάου και του προέδρου ΔΣ της ΕΕΠΦ, κ. Νίκου Πέτρου, εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την συμμετοχή περισσότερων από εκατό μαθητών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία της περιοχής. Οι μαθητές, οι οποίοι μέσα από το παιχνίδι γνώρισαν το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης “Γαλάζια Σημαία”, εκφράστηκαν δημιουργικά και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ασφαλούς χρήσης των ακτών. Επίσης παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη που διοργάνωσε η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής. Στην εκδήλωση συμμετείχε με βιωματικά εργαστήρια και ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η επίσημη ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών, έγινε το απόγευμα στο Γκολφ Γλυφάδας, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του τουρισμού. Την εκδήλωση άνοιξε, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΠΦ και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), κ. Πέτρου, δίνοντας το λόγο στο δήμαρχο Γλυφάδας, που τόνισε τη μεγάλη σημασία της ημέρας για την πόλη της Γλυφάδας, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που η ακτή της Γλυφάδας συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Μεταξύ άλλων τόνισε: “Εργαστήκαμε σκληρά για να αναβαθμίσουμε το παραλιακό μας μέτωπο και να έχουμε πλέον σήμερα μια παραλία - κόσμημα για όλη την Αττική. Θέλουμε ελεύθερες, φιλόξενες παραλίες, με υποδομές για όλους, και για τα ΑΜΕΑ, με την πρόνοια να αναβαθμιζόμαστε κάθε χρόνο”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του και απηύθυναν χαιρετισμούς ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο αναπλ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Τσιρώνης, η γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, η κα Ελίζα Τσολάκου, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Αθηναίων, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ. Γεώργιος Βερνίκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, κ. Σταύρος Κατσικάδης, ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας και ο καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης και τ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Πάρις Τσάρτας.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η Γαλάζια Σημαία είναι μια πετυχημένη απόδειξη της συνεργασίας του κοινωνικού και του εθελοντικού τομέα αλλά και του επιστημονικού χώρου, με τη Διοίκηση. Παράλληλα δήλωσε ότι “η αύξηση της θέσης της χώρας μας και η πρόοδος συνδυάζεται με την αύξηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και της ανάπτυξης. Η Γαλάζια Σημαία είναι απόδειξη πως το Περιβάλλον δημιουργεί ανάπτυξη, και ταυτόχρονα πρόοδο, σε έναν τόπο”.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιρώνης είπε χαρακτηριστικά: “Οι Γαλάζιες Σημαίες είναι ένα ισχυρότατο διαβατήριο για κάθε περιοχή της Ελλάδας, ιδίως για τους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας μας”, ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας ότι “κάθε χρόνο που περνάει, πρέπει να είμαστε όλοι στρατευμένοι και οι Γαλάζιες Σημαίες να αυξάνονται και να έχουν αυτή την εγγύηση, την πιστοποίηση, για να πάμε μπροστά”.

“Το έργο της ΕΕΠΦ συμβάλλει εμπράκτως και στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της χώρας, αφού ο ετήσιος θεσμός της ‘Γαλάζιας Σημαίας’ προσδίδει διεθνώς σφραγίδα ποιότητας στις ελληνικές ακτές και μαρίνες και απονέμεται με αυστηρότατες προϋποθέσεις και περιβαλλοντικά κριτήρια” δήλωσε η κα Κουρνέτα, εκπροσωπώντας τον υπουργό Τουρισμού κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο. Παράλληλα τόνισε την σημασία του Πρωτοκόλλου συνεργασίας το οποίο έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου και της ΕΕΠΦ στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο αυτό, το Πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του ΞΕΕ επεσήμανε: “Πέρα από την ποσοτική προσέγγιση μιας διεθνώς αναγνωρισμένης Γαλάζιας Σημαίας, υπάρχει κάτι που σημειολογικά πρέπει να επισημανθεί. Η ΕΕΠΦ συμβάλλει τα μέγιστα σε κάτι που πολλές φορές θεωρείται αυτονόητο αλλά λείπει σε αυτή τη χώρα, η δημιουργία συνεργειών. Να συνεργάζεται ο ιδιωτικός με τον ιδιωτικό τομέα, ο ιδιωτικός με τον δημόσιο τομέα και ενίοτε ο δημόσιος μεταξύ του”. Στο πρόσωπο του κ. Πέτρου, αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας φορέας που, γνωρίζοντας την πολιτική πραγματικότητα της χώρας, αντιμετωπίζει τις παθογένειες όλων. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του δήλωσε: “Πέρα από την ποσοτική ικανοποίηση των αποτελεσμάτων της Γαλάζιας Σημαίας για τη χώρα μας διεθνώς, πρέπει να σταθούμε δίπλα σας και να βοηθήσουμε την προσπάθεια αυτή. Το ΞΕΕ θα είναι στο πλευρό σας, όπως άλλωστε και Τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων που έχουμε υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας, για να συνεχιστεί το απαραίτητο έργο σας”.

“Ο τουρισμός είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας”, δήλωσε ο κ. Βερνίκος. “Είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την τοπική παραγωγικότητα. Αρκετές φορές η ανάπτυξη του τουρισμού έρχεται σε σύγκρουση με το περιβάλλον, το αντίδοτο σε αυτή τη σύγκρουση είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, της κάθε τοπικής κοινωνίας μέσα από διεθνή οικολογικά προγράμματα, όπως η Γαλάζια Σημαία. Τα καθαρά νερά και οι καθαρές ακτές αποτελούν τον καθρέφτη και τη διαφήμιση της χώρας μας, διασφαλίζοντας το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και της χώρας μας”.

Ο κ. Κατσικάδης επεσήμανε ότι “το Πρόγραμμα είναι αξιολογητής για μια μαρίνα και την επιβραβεύει όταν πληροί όλα τα κριτήρια, άρα κάνει καλό στον φορέα διαχείρισης της μαρίνας και έτσι το βλέπουμε και εμείς ως Ένωση Μαρινών Ελλάδας και υποσχόμαστε να σας στηρίζουμε και να αυξήσουμε τα μέλη του χρόνου”.

H κα Τσολάκου σημείωσε ότι “η σημαντικότητα προγραμμάτων όπως η Γαλάζια Σημαία, αναδεικνύουν την προτεραιότητα στο Περιβάλλον και πρέπει να ενισχύονται και να υποστηρίζονται καθώς τέτοιες δράσεις πρέπει να αποτελούν στρατηγική στόχευση κάθε σύγχρονου προορισμού, που ενδιαφέρεται για την αειφόρο ανάπτυξη ενός τόπου”.

Ο κ. Κόνσολας εξήρε την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής και τουριστικής συνείδησης που προωθεί η ΕΕΠΦ, μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια. Τόνισε την πολυετή εμπειρία της, που μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο οδηγό προς την Πολιτεία, καθώς και την κινητοποίηση εθελοντών και κοινωνικών ομάδων με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρωπογενούς φυσικού και αστικού περιβάλλοντος προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η αειφόρος ανάπτυξη.

Ο κ. Τσάρτας, δήλωσε: “Μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι οι Γαλάζιες Σημαίες είναι ένα από τα ζητήματα που μπορεί να δημιουργήσει τουριστικούς προορισμούς. Μπορεί να συμβάλλει στη λειτουργία τους καλά και μπορεί κυρίως να αλλάξει και τα ταμπού της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Περιβάλλον και την ανάπτυξη του τουρισμού”. Συμπλήρωσε επίσης ότι “δραστηριότητες όπως η Γαλάζια Σημαία, είναι ακριβώς ότι χρειάζεται μια χώρα και σ’αυτό η Ελλάδα έχει σαφέστατα θετικά πρόσημα για να μπορεί να έχει μακροχρόνια τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών”.

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Γιώργος Δρακόπουλος, δήλωσε: “Οι προσπάθειες για την αειφορία και τη βιωσιμότητα του τουρισμού, θα πρέπει, με κάποιον τρόπο, να επικοινωνούνται στο ευρύτερο επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον. Στην κατεύθυνση αυτή, τα διάφορα eco labels που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Γαλάζια Σημαία, Green Key), προσφέρουν σημαντική βοήθεια”.

Ο γενικός διευθυντής της HELMEPA, κ. Δημήτρης Μητσάτσος παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ίδιοι, ως πρώτοι χειριστές του Προγράμματος από το 1987, στην προσπάθεια να προσαρμοστούν τα κριτήρια του Προγράμματος, στις πολύ διαφορετικές συνθήκες που επικρατούσαν τότε μεταξύ του ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου.

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΕΠΦ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ότι φέτος το 25% των νέων βραβευμένων ακτών μεταξύ τω 47 χωρών είναι ελληνικές και τόνισε ότι “αυτό δείχνει τη δυναμική της εταιρείας μας, αλλά και τις δυνατότητες της χώρας μας. Διαχρονικός στοχος της ΕΕΠΦ είναι η αύξηση των Σημαιών και, γιατί όχι, η κατάκτηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και αξιοπιστία του θεσμού”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο κλαδάρχης Ναυτιλίας, κ. Σταμάτιος Καλογείτων, υποναύαρχος ΛΣ, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κα Αικατερίνη Ιγγλέζη, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, καθώς επίσης και μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος Κέας, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, ο δήμαρχος Σπάτων και Αρτέμιδος, κ. Δημήτριος Μάρκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, κ. Αντώνης Στελιάτος, εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Τουρισμού, εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων τουριστικού κλάδου, από τον ΑΡΧΕΛΩΝ, από την ΕΟΔ και από την ΠΑΣΧΝΑ, διαχειριστές του Προγράμματος, καθώς επίσης και μέλη του ΔΣ και εθελοντές της ΕΕΠΦ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της επετειακής τούρτας για τα 30ά “γενέθλια” του Προγράμματος και ολοκληρώθηκε με μαθητές, οι οποίοι με πρωτότυπο τρόπο παρουσίασαν τις φετινές βραβεύσεις.

 

( ΠΗΓΗ: https://traveldailynews.gr )

KOLOSSOS1

 

Ξανά στο προσκήνιο η ιδέα της κατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου κατά την αρχαιότητα. Αυτή τη φορά από την ασφαλιστική εταιρεία Budget Direct της Αυστραλίας, η οπόια προέβη στην τρισδιάστατη ψηφιακή αποτύπωση του Κολοσσού και των υπολοίπων από τα επτά θαύματα του κόσμου (εκτός από τις Πυραμίδες της Γκίζας δεν σώζεται κάποιο σήμερα). Για την υλοποίηση του project, μια ομάδα από την ασφαλιστική εταιρεία ταξίδεψε στις σημερινές θέσεις – τοποθεσίες και στη συνέχεια τις συνέκρινε με σχέδια από την αρχαιότητα έτσι ώστε να καταλήξει στην αποτύπωση του Κολοσσού της Ρόδου και το αποτέλεσμα θεωρείται πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι είναι μία από τις σοβαρές προσπάθειες για την αποτύπωση του Κολοσσού στη σύγχρονη εποχή, καθώς εκφράζονται διχογνωμίες για την όψη και τη μορφή του. Η ιδέα της ανακατασκευής του Κολοσσού φαίνεται πώς στην ουσία δεν έχει φύγει ποτέ από το προσκήνιο. Το 2017 ο Γιώργος Μπαρμπούτης, εμπειρογνώμονας στο μάρκετινγκ τουρισμού σε ομιλία του στο TEDx Ρόδου στήριξε το εγχείρημα της αναβίωσης του Κολοσσού σε επτά σημεία. Όπως τόνισε, φιλοσοφία και φιλοδοξία του πολλά υποσχόμενου αυτού εγχειρήματος, είναι να αποτελέσει εξελικτική ιδεολογική συνέχεια του αρχαίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στο θεό Ήλιο, την ειρήνη και την ελευθερία, να προσλάβει πανεθνικό χαρακτήρα και να υποβληθεί ως το ελληνικό επισφράγισμα των πανανθρώπινων και διαχρονικών ιδεών της οικουμενικής ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών, με προοπτική να εξελιχθεί σε παγκόσμιο ορόσημο και σημείο αναφοράς. Μία ομάδα αρχιτεκτόνων (αποτελείται από τους Άρη Πάλλα, αρχιτέκτονα με ειδικότητα στην αρχαιολογία, από τη Ρόδο, τον Enrique Fernanzes, πολιτικό μηχανικό από την Ισπανία, τον Ombretta Iannone αρχιτέκτονα με ειδικότητα στην αρχαιολογία, από την Ιταλία, τον Matilda Palla οικονομολόγο από την Ισπανία, τον Erald Dupi πολιτικό μηχανικό από τη Βρετανία και το Χρήστο Γιαννά, αρχαιολόγο από τη Ρόδο) σχεδιάζει να ξαναχτίσει τον Κολοσσό της Ρόδου, αυτή τη φορά πέντε φορές ψηλότερο από το πρωτότυπο, στα 150 μέτρα και ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, του οποίου αποτέλεσε έμπνευση. Ο νέος Κολοσσός θα λειτουργήσει ως τουριστικό αξιοθέατο που θα φιλοξενεί καταστήματα, εστιατόρια, μουσείο, βιβλιοθήκη, ενώ στην κορυφή του θα λειτουργεί ένας φάρος. Το «δέρμα» του θεού Ήλιου θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά πάνελ και οι πλέον σύγχρονες αντισεισμικές τεχνολογίες θα διασφαλίσουν ότι δεν θα «γονατίσει» ποτέ ξανά. Υπολογίζεται ότι το κόστος του νέου Κολοσσού θα ανέλθει σε 270 εκατομμύρια δολάρια.

 

( ΠΗΓΗ: https://etravelnews.gr )

www.dimokratiki.gr

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/kolossos-rodou-sto-proskinio-idea-kataskeuis/

www.dimokratiki.gr

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/kolossos-rodou-sto-proskinio-idea-kataskeuis/

www.dimokratiki.gr

Διαβάστε περισσότερα: https://etravelnews.gr/kolossos-rodou-sto-proskinio-idea-kataskeuis/ 

CASA

 

Η κοινοπραξία αγόρασε και ένα οικόπεδο στην Κω, στο οποίο η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο Cook's Club, 250 δωματίων, που θα έιναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2020.


Η Thomas Cook ανακοίνωσε σήμερα ότι η κοινοπραξία της, υπό την επωνυμία Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), έχει αποκτήσει δύο νέα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ξενοδοχείο-ναυαρχίδα της εταιρείας, το Casa Cook Kos. Οι εξαγορές αυτές σηματοδοτούν το γεγονός ότι η κοινοπραξία έχει σχεδόν διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της μέσα σε ένα χρόνο, σε εννέα τοποθεσίες, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα.


Η κοινοπραξία αγόρασε το Casa Cook Kos, το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια και είναι η αποδοτικότερη ξενοδοχειακή μονάδα υπό την επωνυμία της Thomas Cook, σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, καθώς και μια έκταση στην Κω, στην οποία η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο Cook’s Club 250 δωματίων, για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και το ξενοδοχείο Sunwing Arguineguin στο Gran Canaria, που διαθέτει 250 δωμάτια.

Η TCHI ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018, έχοντας πέντε ξενοδοχεία, ως κοινοπραξία σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ξενοδοχείων LMEY και έχοντας συμφωνήσει εκ των προτέρων να αποκτήσει ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων στις Βαλεαρίδες. Με τις νέες προσθήκες συμπληρώνονται συνολικά 2.800 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται υπό κατασκευή. Τον χειμώνα, η TCHI επένδυσε 7 εκατ. ευρώ στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ελλάδα, το Sunwing Kallithea στη Ρόδο, για την ανακαίνιση του, συμπεριλαμβάνοντας την προσθήκη δωματίων με πισίνα στο ξενοδοχείο, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για περισσότερο πολυτελή καταλύματα.

Συγχρόνως, έχει διαμορφωθεί ένα περαιτέρω πλάνο εξαγορών ξενοδοχείων, σύμφωνα με την πρόθεση της κοινοπραξίας να διαθέτει 10-15 ξενοδοχεία, στα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας της.

Η TCHI θα ανοίξει, αυτό το καλοκαίρι, το πρώτο νεόκτιστο Casa Cook στην Ίμπιζα, ενώ έχει εξασφαλίσει δύο γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους 91 εκατ. ευρώ από τράπεζες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. Η κοινοπραξία έχει συσταθεί για να βοηθήσει την Thomas Cook να επιταχύνει τα φιλόδοξα σχέδιά της να διαχειριστεί περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες υπό την επωνυμία της και επικεντρώνεται στο να επενδύει σε σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μεσόγειο.

Η κα Θέμις Κριαρά, διευθύντρια Επιχειρήσεων της Thomas Cook για την Αν. Ευρώπη δήλωσε: “Το Casa Cook Kos είναι μία εκπληκτική ιδιοκτησία, την οποία γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας έχουν αγαπήσει, ενώ η μεταφορά της στην κοινοπραξία είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την εταιρεία. Στην Ελλάδα ‘γεννήθηκαν’ οι πιο πρόσφατες ξενοδοχειακές καινοτομίες του Casa Cook και του Cook’s Club, ενώ συγχρόνως αποτελεί τον τόπο που φιλοξενεί ορισμένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία μας, όπως το Sunwing Kallithea στη Ρόδο. Είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε ακόμη περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην ελληνική συλλογή ξενοδοχείων μας. Η ταχύτητα με την οποία μπορέσαμε να αποκτήσουμε αυτά τα ξενοδοχεία είναι σαφής απόδειξη της πρόθεσής μας να αναπτυχθεί άμεσα το χαρτοφυλάκιο της κοινοπραξίας μας. Δείχνει, συγχρόνως, την ευελιξία των οκτώ ξενοδοχειακών μονάδων υπό την επωνυμία μας, που μας επιτρέπει να εξετάσουμε την απόκτηση ακίνητων που διαφέρουν σε σχήμα και μέγεθος, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο που θα αγαπήσουν οι πελάτες μας”.

 

( ΠΗΓΗ: https://traveldailynews.gr )

Easy Education

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης...

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη...

Η σιδηρά κυρία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να είναι...

Σεισμός Τώρα - Σεισμός στη Ζάκυνθο - Όλες οι ειδήσεις:...

Σήμερα το Νόμπελ Ειρήνης με το δίδυμο Τσίπρα-Ζάεφ στα «βαριά...

                                    Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη των...