akrales 190515 3424 0002.0 1000x667

Με το Google Maps τα ταξίδια έχουν γίνει πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά. Χάρη στις αυτόματα μεταφραζόμενες κριτικές, μπορείτε να εξερευνήσετε μια γειτονιά πριν κλείσετε εκεί ξενοδοχείο, να πάρετε οδηγίες καθ’ οδόν προς τον προορισμό σας – ακόμα και να δείτε ποια κοντινά εστιατόρια προτείνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Όταν όμως βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα, τη γλώσσα της οποίας ούτε διαβάζετε αλλά ούτε μιλάτε, μπορεί να είναι δύσκολο να τα βγάλετε πέρα – κυρίως αν χρειαστεί να μιλήσετε με κάποιον. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, το άγχος σας όταν χρειάστηκε κάποια φορά να συνεννοηθείτε με έναν οδηγό ταξί ή να ζητήσετε οδηγίες από έναν περαστικό στη γλώσσα τους.

«Για να βοηθήσουμε σ’ αυτό, συνδέουμε ακόμη περισσότερο μεταξύ τους το Google Maps και το Google Translate. Αυτόν το μήνα προσθέτουμε μια ακόμη μεταφραστική υπηρεσία, που επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να εκφωνεί το όνομα και τη διεύθυνση ενός σημείου στην τοπική διάλεκτο. Πιέστε απλώς το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου δίπλα στο όνομα ή τη διεύθυνση που αναζητάτε και το Google Maps θα τα προφέρει δυνατά, διευκολύνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μια πιο περίπλοκη συζήτηση, το Google Maps θα σας συνδέσει πολύ γρήγορα με την εφαρμογή Google Translate», τονίζει η εταιρία.

Η τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε λόγο αναγνωρίζει αυτόματα τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας, ώστε να καθορίσει τα σημεία στα οποία ίσως χρειαστείτε μεταφραστική βοήθεια. Για παράδειγμα, αν το τηλέφωνό σας είναι ρυθμισμένο στην αγγλική γλώσσα και εσείς αναζητάτε ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο στο Τόκιο, θα δείτε δίπλα στο όνομα και τη διεύθυνση του σημείου το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου και έτσι θα μπορείτε να έχετε τη μετάφραση που χρειάζεστε σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα αυτή υπηρεσία θα αρχίσει γίνεται διαθέσιμη μέσα στον επόμενο μήνα σε Android και iOS, με υποστήριξη για 50 γλώσσες αρχικά και περισσότερες στη συνέχεια.

(ΠΗΓΗ:www.itspossible.gr)

young woman in office using laptop 1

Πολύ γρήγορη φαίνεται πως έχει γίνει η ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας τόνισε: «Από το 2018 μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Μιας Στάσης του ΕΒΕΑ έχει μειώσει το χρόνο σύστασης μιας επιχείρησης μέσα σε ένα 8ωρο, ενώ εάν χρησιμοποιηθεί από τον ενδιαφερόμενο το νέο on-line σύστημα με τη χρήση προτύπου ΑοΑ, ο χρόνος περιορίζεται ακόμη και σε οκτώ λεπτά».

Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που φέρει τίτλο «Doing Business 2020» και βασίζεται σε στοιχεία του 2019, η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενδέκατη στον κόσμο, σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση για την άμεση ίδρυση επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να αναλογιστούμε και το τι γίνεται… αφότου ιδρύσει κάποιος επιχείρηση στην Ελλάδα, με τις εισφορές και τους φόρους να είναι σε υψηλά επίπεδα.

(ΠΗΓΗ:www.itspossible.gr)

TEDx

«Είμαστε σε μια χώρα που έχει αλλεργία στην αποτυχία». Κάπως έτσι ξεκινά την παραπάνω ομιλία του ο Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θάνος Κακαρούντας. Ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν, είχε προσποιηθεί… ότι δεν είναι καν προετοιμασμένος για την ομιλία του.

Μιλώντας στο TEDx Lamia, εξηγεί ότι στην Ελλάδα… όλοι θέλουν να είναι πετυχημένοι. «Όπου και να έχω βρεθεί, όλες οι παρέες μου λένε: Ξέρεις τι έχω κάνει εγώ; Έχω κάνει αυτό. Έχω κάνει και το άλλο», λέει χαρακτηριστικά ο Θ. Κακαρούντας.

Ενώ παραθέτει και ένα ακόμα σκηνικό που μάλλον το έχουμε ζήσει όλοι: Ακόμα κι αν πεις μια ιδέα για κάτι που θες να κάνεις, οι περισσότεροι που θα την ακούσουν θα σου πουν να μην το προχωρήσεις. Αντί για αυτό, θα σου προτείνουν να κάνεις κάτι άλλο, αφού… αυτοί ξέρουν.

Μέσα από την ομιλία του, ο Θάνος Κακαρούντας εξηγεί το πως θα φτάσεις στην επιτυχία. Ένας «προορισμός» στον οποίο συνήθως φτάνεις μέσα από τις αποτυχίες. Και μια φράση που αξίζει να κρατήσουμε: «Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να σας πει ότι είναι πετυχημένος, ρωτήστε τον ποιες ήταν οι αποτυχίες που συνάντησε στην ζωή του. Αυτές μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμες για εσάς».

 

(ΠΗΓΗ:www.itspossible.gr)

luckyguy

Είναι μια κλισέ δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι αποτυχημένοι άνθρωποι, βλέποντας αυτούς που τα καταφέρνουν: «Οκ, αυτός ήταν τυχερός», θα τους ακούσεις να λένε. Συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Όπως λέει ο καθηγητής και ψυχολόγος, Richard Wiseman, γίνεται. Εμείς καθορίζουμε την τύχη μας.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ίδιος, οι τυχεροί άνθρωποι ακολουθούν τους 4 παρακάτω κανόνες. Έτσι καταφέρνουν να αυξάνουν την τύχη τους. Και σίγουρα δεν κοιτάνε… προς τον ουρανό, όπως ο άνθρωπος στην κεντρική φωτογραφία αυτού του άρθρου. Εσύ πόσους από αυτούς τους κανόνες εφαρμόζεις;

1# Δημιουργούν νέες ευκαιρίες για τον εαυτό τους. Δεν φοβούνται να γνωρίσουν νέους ανθρώπους. Ξέρουν ότι κάπως έτσι μπορούν να ανοίξουν νέες πόρτες. Όταν πάνε σε ένα event, δεν εστιάζουν μόνο στους ανθρώπους που γνωρίζουν. Αλλά επιδιώκουν να μιλήσουν σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.

2# Βλέπουν ευκαιρίες εκεί που οι άλλοι δεν τις βλέπουν. Είναι αισιόδοξοι. Ακόμα και όταν μια κατάσταση είναι δύσκολη, οι «τυχεροί» άνθρωποι επικεντρώνονται στις ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργηθούν. Βρίσκουν μια ευκαιρία μέσα σε κάθε πρόβλημα, και όχι ένα πρόβλημα μέσα σε κάθε ευκαιρία.

3# Ακούνε το ένστικτο τους. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της διαδρομής σου θα ακούσεις πολλές φωνές και πολλές απόψεις από τους ανθρώπους που είναι γύρω σου. Δεν είναι κακό να παίρνεις feedback. Όμως στο τέλος της ημέρας η τελική απόφαση πρέπει να είναι δική σου.

4# Ακόμα και στο αρνητικό σενάριο, σκέφτονται ότι… θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα. Τίποτα δεν τελειώνει, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά σε μια φάση. Αν κρατήσεις ψηλά την ψυχολογία σου και κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις, μπορείς να ανατρέψεις τα δεδομένα. Ένα καλό tip είναι να σκεφτείς ότι όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα.

(ΠΗΓΗ:www.itspossible.gr)

samsung

Μια εξέλιξη που αναμένεται να δυσαρεστήσει πολλούς χρήστες του Netflix, θα δούμε τον επόμενο μήνα. Όπως ανακοίνωσε η Samsung, αρκετές τηλεοράσεις της δεν θα διαθέτουν πλέον την εφαρμογή του Netflix.

«Λόγω τεχνικών περιορισμών, το Netflix θα σταματήσει να υποστηρίζεται από κάποιες συσκευές από τις 2 Δεκεμβρίου του 2019. Κάποια παλαιότερα μοντέλα Samsung smart TV θα επηρεαστούν από αυτή την αλλαγή», τονίζει η Samsung. Την είδηση επιβεβαίωσαν και πηγές του Netflix, μιλώντας στο αμερικανικό cnet.com.

Ωστόσο, όπως συμπληρώνει η Samsung, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθήσουν Netflix στη Samsung smart TV τους, μέσω άλλων συσκευών όπως κονσόλες παιχνιδιών, media player, set-top box κτλ. Αυτό βέβαια θα μπορεί να επιτευχθεί με την σύνδεση των τηλεοράσεων μέσω καλωδίων αναπαραγωγής περιεχομένου όπως τα λεγόμενα HDMI.

Τώρα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον επόμενο μήνα, για να δούμε πιο συγκεκριμένα ποια είναι τα μοντέλα τηλεοράσεων που θα επιρεαστούν.

(ΠΗΓΗ:www.itspossible.gr)

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ TOEIC

Easy Education

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από...

  Στις παρεμβάσεις των αρχηγών των κομμάτων, και ιδιαιτέρως του πρωθυπουργού...

  Με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση θα...

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης...

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη...

Η σιδηρά κυρία της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν πρόκειται να είναι...